Slatina

articolul anterior articolul urmator

Focar de coronavirus la Spitalul Orăşenesc Corabia. Alte patru asistente, confirmate pozitiv

0
20 Jun 2020 10:07:13
Autor: Alina Mitran

Patru asistente de la Spitalul Orăşenesc Corabia au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus şi se află internate în spital.

Asistentele au fost testate pozitiv şi internate vineri, 19 iunie 2020. Trei dintre acestea se află în spitalul din Slatina, o a patra fiind internată la spitalul suport-Covid-19 din Caracal, pentru că are şi alte patologii.

Totul ar fi pornit de la o infirmieră din spital, confirmată pozitiv în cursul zilei de miercuri. Femeia se află internată în stare gravă la spitalul din Caracal. Ancheta epidemiologică este în acest caz încă în desfăşurare, infirmiera, care a prezentat simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, intrând la sfârşitul săptămânii trecute în contact cu foarte multe persoane, cu ocazia parastasului pe care l-a organizat pentru mama sa. Temerile oamenilor din zonă sunt că ar putea fi mult mai multe persoane infectate. 

Zeci de probe au fost recoltate în spital, şi înainte, dar şi după confirmarea ultimelor patru cazuri, iar prelevarea probelor continuă. Din cele 54 recoltate după apariţia primului caz, 21 au fost analizate, 17 fiind negative, iar alte patru, asistentele în discuţie, pozitive.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările