Slatina

articolul anterior articolul urmator

Focar de coronavirus la spitalul suport-COVID Caracal. Fostul manager, directorul economic, dar şi alţi trei angajaţi, printre ei un medic, confirmaţi

2
4 Jul 2020 17:19:16
Autor: Alina Mitran
Se înmuleţesc cazurile pozitive la Spitalul Municipal Caracal, spital suport COVID-19
Se înmuleţesc cazurile pozitive la Spitalul Municipal Caracal, spital suport COVID-19

Se înmulţesc cazurile de COVID-19 în rândul personalului de la spitalul suport-COVID-19 Caracal. După asistente, virusul a ajuns şi la birouri.

Fostul manager al Spitalului Municipal Caracal, spital desemnat suport-COVID-19, dar şi actualul director economic, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Alţi doi angajaţi din sectorul administrativ sunt şi ei pozitivi, iar noul coronavirus a afectat şi un medic.

Fostul manager Marian Mitran, în prezent economist în cadrul spitalului, şi actualul director economic, Silviu Rotunjanu, au fost depistaţi pozitiv, însă virusul a afectatat şi alte persoane din rândul personalului TESA, iar temerea este că numărul celor infectaţ, din rândul personalului, va creşte în următoarele zile. Între timp a apărut şi primul caz al unui medic din spital infectat, fiind vorba de un medic pneumolog. 

Primele cazuri la personalul din spitalul caracalean au apărut la Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde două asistente au fost testate pozitiv. Este, astfel, al treilea spital în care au apărut teste pozitive în rândul personalului, după Spitalul Slatina, care în secţia Boli Infecţioase gtratează pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, şi spitalul Corabia. La Corabia numărul de angajaţi infectaţi a ajuns la 13, ultimii fiind doi medici care este posibil să fi contractat virusul nu din focarul aflat în evoluţie în unitatea spitalicească, ci din afară.

La Spitalul Municipal Caracal numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi trataţi aici a crescut de 10 ori după încetarea stării de urgenţă, ajungându-se şi la 40 pacienţi internaţi în acelaşi interval de timp.

CITIŢI ŞI: Amenzi de 428.000 de lei pentru firme care au organizat activităţi în spaţii închise şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală

Persoanele carantinate în Olt au fost „eliberate“, după ce carantina a fost declarată neconstituţională

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

borris borris
4.07.2020, 17:34:20

Parca se mai intamplase un eveniment nefericit, in Caracal, nu-i asa? Un accident de circulatie cu un atelaj implicat...

Andreas TSA
4.07.2020, 19:07:08

tot in locatiile statului!! si tataie ala imi povesteste ca am trecut de 1.4 bla bla. pai nu face el ce trebuie in curtea lui si apoi se apuca sa bage frica in populatie?

Modifică Setările