Slatina

articolul anterior articolul urmator

Focar de SARS-CoV-2 la centrul de îngrijire Spineni. 44 persoane din rândul beneficiarilor, deja confirmate. S-a dispus carantina

0
15 Sep 2020 18:31:06
Autor: Alina Mitran

Un prim caz de infectare cu SARS-CoV-2 a fost confirmat luni, 14 septembrie 2020, pentru ca astăzi alte 43 persoane, tot beneficiari, dar şi un angajat, să aibă de asemenea teste pozitive.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a testat 140 de persoane din cadrul Centrului pentru Îngrijire şi Asistenţă Spineni, unde sunt cazate persoane cu dizabilităţi. Din cele 71 persoane beneficiare testate, 43 au rezultat pozitiv, iar 22 au fost şi internate în unităţi care tratează patologie COVID-19, un angajat fiind de asemenea testat pozitiv. Se aşteaptă, însă, multe alte rezultate, 70 mai exact, 27 fiind până la acest moment negative. Cei mai mulţi dintre angajaţii centrului sunt din localitatea Spineni sau din zonă, motiv pentru care apariţia şi a altor cazuri pozitive în rândul acestora va complica mult situaţia la nivelul localităţii. Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus mai multe măsuri în urma confirmării zecilor de cazuri, carantinarea pentru 14 zile fiind cea mai importantă. De asemenea, cei 34 angajaţi care erau la muncă în momentul depistării primul caz au rămas la lucru şi vor sta pe toată perioada carantinării.

Persoanele testate pozitiv vor fi evaluate, toate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De asemenea, se vor separa persoanele asistate cu teste negative de cele cu teste pozitive.

„În sensul aplicării măsurilor urgente de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul centrului, Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat ancheta epidemiologică în data de 14.09.2020, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71 de persoane).

În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38.

Din numărul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari şi 1 asistent medical) şi 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt în lucru.

Direcţia de Sănătate Publică a stabilit următoarele măsuri:

-  Carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00;

- Izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice;

- Internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal);

- Restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ);

- Spaţiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat. Repetarea operatiunii de dezinfecţie a spaţiului ocupat în prezent, în data de 18.09.2020;

- Carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie;

- Repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu“, au transmis reprezentanţii Prefecturii Olt.


 Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările