Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, trimis în judecată pentru corupţie. Ar fi primit peste 300.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ciugulea a deţinut funcţia de viceprimar al CJ Olt mai multe mandate FOTO: Facebook/Ioan Ciugulea
Ioan Ciugulea a deţinut funcţia de viceprimar al CJ Olt mai multe mandate FOTO: Facebook/Ioan Ciugulea

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Procurorii spun că ar fi încasat peste 300.000 lei.

Faptele de care este acuzat Ioan Ciugulea de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-ar fi petrecut în curmă cu 9 ani, acesta fiind acuzat că ar fi acceptat „oferta“ unor firme care aveau interesul să câştige o achiziţie publică la Consiliul Judeţean Olt. 

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului CIUGULEA IOAN, la data faptei vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Ciugulea Ioan, în calitate de funcţionar public - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi în acelaşi timp preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziţie publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanţii societăţii comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiţii şi pentru ca plăţile să fie făcute la timp şi fără probleme“, spun procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

Plata efectivă s-ar fi făcut în tranşe, prin transfer bancar, simulându-se operaţiuni legale între firme, însă în fapt aceste firme ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.

„Nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele inculpatului“ 

„Pentru plata mitei, reprezentanţii societăţii comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăţi comerciale, subcontractante. Aceste societăţi ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.
Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, inculpatul Ciugulea Ioan ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel:
- Suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operaţiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăţi comerciale (subcontractantă a societăţii comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăţi comerciale (deţinute de inculpat);
- Suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea inculpatului Ciugulea Ioan, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiaşi societăţi comerciale către o firmă de la care societatea deţinută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcţii“, mai spun procurorii care au trimis dosarul spre judecare Tribunalului Olt. Aceştia precizează, însă, că nu s-au putut lua măsuri asiguratorii pentru că Ioan Ciugulea nu ar avea bunuri de valoare în proprietate.

„În cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele inculpatului Ciugulea Ioan şi nici bunuri mobile de valoare“, se mai menţionează în comunicatul DNA.

Ioan Ciugulea a deşinut funcţia de vicepreşedinte al CJ Olt trei mandete (unul incomplet), până la ultimele alegeri locale, din toamna trecută, când formaţiunea politică pe care o conducea la nivel local, ALDE, aflată în alianţă cu PSD Olt, nu a mai obţinut suficiente voturi pentru a fi reprezentată în Consiliul Judeţean în care au câştigat mandate doar PSD şi PNL.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite