Slatina

articolul anterior articolul urmator

Fostul manager al Spitalului Slatina şi-a început mandatul de primar. „Toate şedinţele de consiliu vor fi transmise live“

0
27 Oct 2020 15:49:26
Autor: Alina Mitran
Cătălin Rotea, fost manager al SJU Slatina, a cîştigat alegerile pentru Primăria Balş FOTO. Adevărul
Cătălin Rotea, fost manager al SJU Slatina, a cîştigat alegerile pentru Primăria Balş FOTO. Adevărul

Cătălin Rotea, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a depus marţi, 27 octombrie 2020, jurământul, fiind învestit în funcţia de primar al oraşului Balş.

La şedinţa solemnă de constituire a consiliului local au fost prezenţi atât prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu. 

Cătălin Rotea a condus, până luna trecută, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Olt. Rotea, candidatul Partidului Social Democrat, l-a învins pe Mădălin Ady Teodosescu, candidatul Partidului Naţional Liberal, care ocupa funcţia de trei mandate. Teodosescu a renunţat, de altfel, la mandatul de consilier local câştigat în alegerile de luna trecută, mandatul său fiind invalidat.

„N-a fost o victorie a lui, n-a fost o victorie a noastră, e o victorie a bălşenilor care au ocazia să aibă de astăzi o administraţie publică eficientă şi pentru cetăţean. Sunt convins, aşa cum îl cunosc eu pe Cătălin Rotea, că lucrurile se vor schimba rapid în Balş şi îl asigur de toată susţinerea mea ca şi preşedinte al Consiliului Judeţean, în toate proiectele şi în toate demersurile pe care şi le va propune în calitate de primar al oraşului Balş“, a spus preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Primarul ales şi învestit în funcţie a vorbit la rândul său despre cum are de gând să conducă oraşul, promiţând transparenţă. De altfel, şedinţa de constituire a noului consiliu, nepublică din pricina măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a fost transmisă live pe contul de Facebook al primăriei Balş. 

„Eu nu voi vorbi despre trecut, nu voi vorbi despre greaua moştenire, chiar dacă ea va exista, nu voi vorbi despre campanie electorală, pentru că bălşenii s-au săturat de lamentări. Ei trebuie să ştie că viitorul lor începe să fie construit astăzi şi în următorii patru ani vor exista doi actori principali: cetăţenii şi administraţia locală.(...) Vreau să vă felicit pe dumneavoastră, pe consilierii locali, indiferent de partidul din care faceţi parte, pentru că aţi câştigat încrederea alegătorilor şi sunteţi membri ai Consiliului local, vă doresc în următorii patru ani să aveţi minte limpede şi putere de muncă în slujba bălşenilor, iar locuitorilor oraşului Balş le promit că puterea de muncă a acestei administraţii va fi pusă în folosul lor, aşa cum am spus la jurământul solemn, le promit transparenţă, integritate, onestitate şi competenţă, iar în ceea ce priveşte partea de comunicare publică şi transparenţă le promit astăzi că toate şedinţele de consiliu local vor fi transmise live şi eu, ca primar, la maxim trei luni voi prezenta în faţa tuturor locuitorilor oraşului Balş un raport de activitate privind implementarea proiectelor pe care  le-am propus, pentru ca oamenii din Balş să fie parte integrantă în ceea ce înseamnă conducerea oraşului nostru“, a spus Rotea, în cadrul şedinţei oficiale, iar nu mult mai târziu a făcut şi declaraţii pentru jurnalişti, reamintind care îi sunt priorităţile. 

„Trebuie create locuri de muncă, trebuie infrastructura pusă la punct şi anume fiecare locuinţă din Balş să aibă alimentare cu apă, canalizare, gaze, curent, trebuie să dispună de iluminat public, trebuie create locuri de joacă pentru copii, e o listă întreagă de proiecte pe care le-am propus şi pe care le-am discutat în campania electorală şi pe care oamenii le-au agreat, rămâne să le punem în practică. Eu mă bucur că astăzi, într-o zi specială pentru mine, este şi ziua în care m-am căsătorit, acum doi ani de zile, îmi îndeplinesc un vis care începea acum patru ani şi jumătate tot pe scările acestei primării, tot alături de domnul preşedinte Marius Oprescu, în care spuneam că biroul meu vreau să fie foarte aproape de locul în care m-am născut, pentru că aici, la etajul 1, în 1984 aici era Spitalul Orăşenesc Balş“, a declarat Rotea.

Noul primar a vorbit de asemenea şi despre omul alături de care va face echipă, respectivul viceprimarul care va fi ales cel mai probabil în cadrul următoarei şedinţe. Cum PSD a avut la Balş o alianţă electorală cu Pro România, viceprimarul va fi din partea acestei formaţiuni, cel mai probabil Silviu Pendiuc, însă Rotea a evitat să facă dezvăluirea. 

„Noi ne-am făcut o orientare împreună cu colegii noştri de la Pro România, dar vreau ca acest lucru să se-ntâmple în şedinţa de consiliu local. (...) Va fi din cadrul Pro România noul viceprimar, pentru că aşa este normal, dar prefer să văd lucrurile împlinite şi de-abia după aceea dumneavoastră să-l felicitaţi pe noul viceprimar. 

Vă recomandăm şi: VIDEO Noii consilieri judeţeni şi-au preluat mandatele. Ce priorităţi a anunţat preşedintele CJ Olt

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările