Slatina

articolul anterior articolul urmator

Fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, amendat de Primăria Slatina cu 500 de milioane de lei vechi

2
24 Jun 2014 19:35:23
Autor: Mugurel Manea
Acoperişul disputei dintre Gigel Ştirbu (stg.), edilul Minel Prina şi vicele Cristi Bircea (FOTO: Mugurel Manea)
Acoperişul disputei dintre Gigel Ştirbu (stg.), edilul Minel Prina şi vicele Cristi Bircea (FOTO: Mugurel Manea)

Deputatul liberal Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii, a fost amendat de Primăria Slatina cu 500 de milioane de lei vechi pentru că ar fi încălcat limitele autorizaţiei de construcţie pentru o clădire deţinută în centrul oraşului. Mai exact, amenda a fost dată pentru amenajarea ilegală a unui acoperiş tip terasă pe un imobil cu două etaje. Ştirbu este nu doar deputat, ci şi preşedinte interimar al PNL Olt.

În fapt, amenda a fost aplicată în urmă cu mai bine de o săptămână, însă acest lucru a răzbătut în presă acum după ce edilul Minel Prina a făcut public acest “detaliu” urbanistic, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit declaraţiilor primarului, fostul ministru liberal a fost amendat cu 500 milioane lei vechi pentru că s-a apucat să amenajeze un acoperiş tip terasă pe o clădire cu două etaje pe care el ar deţine-o, prin intermediul soţiei - administrator al firmei, în centrul Slatinei. Astfel, firma cu pricina pe numele căreia figurează în acte imobilul cu pricina a primit o înştiinţare prin care diriguitorii acesteia erau informaţi că au încălcat anumite prevederi urbanistice, fapt pentru care sunt pasibili de o sancţiune în cuantum de 500 milioane lei vechi.

“Am dat o amendă unui personaj cu studii superioare, un personaj care se află în Parlament ce ar trebui să respecte legea pentru că el o face, acest personaj fiind deputat de Drăgăneşti (Gigel Ştirbu, n.b.). Bine că nu ne-am trezit cu nişte turle în mijlocul oraşului. Din fericire pentru noi, acest personaj s-a inspirat doar din modul ilegal de a face această construcţie şi spun asta deoarece amenda a fost dată de viceprimarul Slatinei (Cristian Bircea, n.a.), care este coleg de partid cu acest personaj de care vă vorbesc. Dacă el este deputat de Drăgăneşti, probabil a considerat că poate să-şi ridice acoperiş la firma unde se află firma ce deţine clădirea fără autorizaţie de construire, ceea ce nu este tocmai legal. Noi am spus să nu de-a jos acest acoperiş, ci trebuie acum să intre în legalitate, adică acum trebuie să facă expertize, proiectare etc.”, a declarat Prina.

Ştirbu contestă amenda

Contactat în acest sens, deputatul liberal Gigel Ştirbu a venit cu o altă versiune a situaţiei, declarând că amenda în cauză nu a vizat acoperişul clădirii în cauză, ci faptul că pe o parte a acesteia ar fi fost amplasat fără autorizaţie, în timpul campaniei electorale din luna mai, un banner electoral al partidului pe care-l conduce la Olt. În plus, el a insistat că nu este implicat în firma cu pricina, ci doar soţia, care se numără printre acţionari.

“Da, e adevărat: Primăria Slatina a aplicat o amendă pentru afişaj electoral ilegal în timpul campaniei electoral pe o clădire din oraş ce aparţine unei firme unde, printre acţionari, se numără şi soţia mea. Şi nu a fost amendată pentru acest lucru doar firma unde e soţia mea acţionar, ci şi alte clădiri din oraş ce nu au legătură cu Primăria şi tot pentru că au îndrăznit să afişeze mash-uri electorale ce nu erau ale partidului din care face primarul parte (PSD, n.a.). Potrivit Legii electorale, poţi amplasa un banner electoral pe o clădire cu acordul proprietarului, nu îţi mai trebuie şi de la primărie vreun alt document. Treaba asta că eu am primit amenda pentru acoperiş e aiurea, nu ştiu de unde a apărut, dar nu e adevărată pentru că nu are legătură una cu alta; acel acoperiş este de ani de zile în construcţie, acum se lucrează doar la definitivarea lucrării”, a afirmat Ştirbu.

Viceprimarul Cristian Bircea, cel care supervizează Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Slatina şi care este coleg de partid cu Gigel Ştirbu, a spus că amenda a fost aplicată atât pentru afişarea ilegală a unui mash electoral în timpul campaniei electorale aferente alegerilor europarlamentare, dar şi pentru amenajarea unui acoperiş cu încălcarea menţiunilor iniţiale din autorizaţia de construcţie.

“Amenda în cauză a fost aplicată pentru afişaj electoral ilegal şi, respectiv, pentru amenajarea unui acoperiş ce nu era prevăzut în autorizaţie de construcţie iniţială. Acum, el are la dispoziţie, potrivit legii, 15 zile pentru a contesta amenda. Dacă nu va intra în legalitate, atunci vom dispune demolarea acoperişului de deasupra clădirii cu pricina. Dacă dl. Ştirbu spune că amenda nu este pentru acoperiş, atunci să vă pună la dispoziţie procesul verbal cu amenda respectivă şi oricine se va putea lămuri”, a explicat Bircea, care a mai precizat că amenzi pentru afişaj electoral ilegal ar fi primit, în acelaşi timp, şi alte clădiri din oraş, ceea ce ar înlătura suspiciunile potrivit cărora diriguitorii Primăriei Slatina ar avea ceva personal cu şeful interimar al PNL Olt.

Firma ce deţine clădirea cu pricina şi unde soţia deputatului liberal este administrator a contestat deja amenda în instanţă.

 

Mai puteţi citi:

FOTO  Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Slatina, la final

VIDEO  Gigel Ştirbu, fost ministru al Culturii, face declaraţii războinice: “Premierul Ponta ar trebui să-şi dea demisia!”

VIDEO  La Olt, deputaţii PSD au fost puşi de liberalul Gigel Ştirbu pe „lista ruşinii“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

t mihai
24.06.2014, 21:21:22

"500 de milioane de lei vechi" Extraordinar, la Slatina leul vechi mai circula :))) Jurnalism de 2 lei. Vechi :)))

Utilizator Adevărul
24.06.2014, 21:50:06

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările