Slatina

articolul anterior articolul urmator

Fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, vrea primăria “înapoi”

0
1 Apr 2012 19:36:11
Autor: Mugurel Manea
Fostul edil şi-a anunţat reintrarea în cursa pentru Primăria Slatina de pe scările sălii de spectacole de la Liceul “Nicolae Titulescu”
Fostul edil şi-a anunţat reintrarea în cursa pentru Primăria Slatina de pe scările sălii de spectacole de la Liceul “Nicolae Titulescu”

Darius Vâlcov, ex-primar al municipiului Slatina în ultimii opt ani până marţi – 27 martie, şi-a anunţat, în după-amiază zilei de duminică - 1 aprilie, intenţia de a candida pentru un nou mandat de edil. Deocamdată, Vâlcov a evitat să precizeze dacă va candida ca independent sau din partea vreunui partid politic.

Revenirea pe prima scenă politică şi administrativă a fostului primar al Slatinei, Darius Vâlcov, a fost bine pusă în scenă, iar regia a fost aproape fără cusur. Relansarea în cursă a avut loc în holul sălii de spectacole a Colegiului Naţional “Nicolae Titulescu” din municipiu. Aproximativ 300 de persoane, majoritatea tineri (liceeni, n.a.), îmbrăcaţi cu un tricou alb pe care era inscripţionat mesajul “Alături de Darius”, au luat cu asalt incinta menţionată în această după-amiază şi au reprezentat publicul principal de susţinere a fostului edil.
În acest cadru, Vâlcov şi-a anunţat intenţia de a-şi recupera fotoliul părăsit atât de surprinzător în cursul săptămânii trecute. “Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Slatina. Decizia de a candida nu a fost o decizie clară, eu chiar eram decis să mă retrag din viaţa politică pentru şase luni, dar, când vezi că peste 30.000 de oameni sunt alături de tine, nu cred că ai voie să nu iei în calcul asemenea lucruri. Practic, eu sunt acum în concediu de odihnă << fără plată >>, dar o să fac tot posibilul ca să punem împreună la punct un program de guvernare a Slatinei”, a declarat Darius Vâlcov din mijlocul susţinătorilor săi. Acesta nu a vrut însă ca să dezvăluie dacă va candida ca independent sau din partea vreunui partid. “Trebuie să fiu deschis şi să spun că au existat discuţii cu un lider al unui partid politic din România, probabil că vor mai fi şi în această după-amiază (1 aprilie, n.a.), dar o să vă comunic mai multe în acest sens la momentul oportun”, a mai precizat Vâlcov. După aceste vorbe, “noul” candidat la Primăria Slatinei şi-a luat în primire cutiile cu aproximativ 31.000 de semnături ale slătinenilor, câţi a anunţat că i-au cerut să candideze pentru un nou mandat, şi s-a retras.

Motive la retragere

Darius Vâlcov a fost ales ca primar al Slatine în iunie 2004 din partea PD., mandate pe care şi l-a “prelungit” în 2008 după ce şi-a adjudecat confortabil un nou mandat pe listele PDL. Marţi - 27 martie, în mod surprinzător, acesta şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL şi din cea de membru al acestui partid, pierzând şi mandatul de edil în ziua imediat următoare după ce prefectul judeţului a semnat ordinul de încetare a mandatului.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Vâlcov a invocat drept argumente ale deciziei faptul că partidul său, pe care îl reprezintă din anul 2000, nu ar fi ajutat financiar decât în mică măsură oraşul pe care el l-a condus, deşi PDL a câştigat alegerile şi a făcut, ulterior, guvernul. “Sunt de notorietate investiţii precum centura ocolitoare a oraşului, asfaltările, canalizările şi construirea de grădiniţe şi creşe prin PNDI, sala polivalentă, apartamentele ANL, terenul unităţii militare, palatul copiilor, investiţii despre care ori am fost minţiţi de către miniştri că se vor realiza, ori ele au început timid, dar nu au mai avut finanţare”, a declarat Vâlcov la momentul anunţului demisiei.
Desigur, candidatul Vâlcov nu a anunţat, astăzi, dacă şi cum adjudecarea unui nou mandat îi va aduce banii necesari finalizării investiţiilor menţionate de el în ziua pierderii primăriei. Important este că, de Ziua Păcălelilor, lista candidaţilor pentru Primăria Slatina s-a mai îmbogăţit cu un nume.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările