Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO  Jandarmii olteni au experimentat alungarea huliganilor de pe stadionul municipal din Slatina

1
27 Feb 2014 17:05:41
Autor: Mugurel Manea
Jandarmii oltenii se pregătesc pentru debutul returului de campionat din Liga a II-a şi a III-a...
Jandarmii oltenii se pregătesc pentru debutul returului de campionat din Liga a II-a şi a III-a...

Efective însemnate ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt au efectuat, joi – 27 februarie, un exerciţiu tactic în incinta stadionului “1 Mai” din municipiul Slatina. Scopul exerciţiului a constat în verificarea şi îmbunătăţirea vitezei de reacţie a jandarmilor olteni în cazul unor conflicte spontane ce ar putea apărea în timpul derulării unor partide fotbal.

Experimentul jandarmilor olteni a avut loc nu întâmplător, cu premergător debutului returului de campionat din cadrul Ligii a II-a şi a III-a de fotbal. Numit oficial „Acţiunea subunităţii de jandarmi pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice pe timpul desfăşurării meciurilor de fotbal”, exerciţiul cu pricina a fost o bună ocazie pentru conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt de a verifica viteza de reacţie a militarilor în faţa unor grupuri de persoane recalcitrante participante la o partidă de fotbal. Exerciţiul s-a desfăşurat începând cu ora 12.00 la stadionul "1 Mai” din municipiu.

Efective însemnate ale IJJ Olt au fost angrenate pentru buna derulare a exerciţiului, de la oameni, la maşini şi alte utilaje de intervenţie, inclusiv câini. Pe parcursul desfăşurării exerciţiului, efectivele de jandarmi au acţionat pentru extragerea dintr-un grup de suporteri aflaţi în deplasare către stadion a celor care prin acţiunile lor tulbură ordinea publică, perfecţionarea modului de acţiune în zona barajelor de prefiltrare instituite în zona imediată a stadionului, extragerea din galerie a suporterilor care încalcă prevederile legale şi, nu în ultimul rând, pentru evacuarea galeriei din stadion, îmbarcarea şi deplasarea la punctul de triere.

“Acţiunea de astăzi (joi, 27 februarie) a urmărit îmbunătăţirea nivelului de instruire şi perfecţionare al efectivelor de jandarmi, concomitant cu perfecţionarea deprinderilor practice specifice privind modul de acţiune al subunităţilor pentru executarea acestui gen de misiuni. Deasemenea, s-a avut în vedere şi coeziunea acţiunilor subunităţii mobile în asemenea cazuri”, a precizat mr. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al IJJ Olt.

 

Mai puteţi citi:

Reprezentanţii cluburilor de fotbal de la Olt, avertizaţi de jandarmi despre ce riscă dacă încalcă legile în domeniu

La Slatina, un jandarm cinstit a returnat un portofel cu aproape 700 lei găsit pe stradă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

bonfire bonfire
27.02.2014, 17:13:14

Trebuiau să actioneze conform planului ”M2 c M-P”, din cadrul directivei de mentinere a ordinei in sectoarele periculoase. Pe surse, am aflat că M2 cM-P înseamnă : Doi mici cu muștar, optional praz, pentru fiecare individ care paraseste incinta stadionului de buna voie.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările