Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO  Slătinenii scapă de ruşinea celui mai hulit trotuar din oraş

0
27 Feb 2014 19:18:03
Autor: Mugurel Manea
Trotuarul cu pricina se află amplasat în centrul urbei... (FOTO: Mugurel Manea)
Trotuarul cu pricina se află amplasat în centrul urbei... (FOTO: Mugurel Manea)

Timp de peste 20 de ani, locuitorii municipiului Slatina care au trecut prin centrul urbei, respectiv prin zona aflată vizavi de sediile PSD şi PNL, au străbătut cu jenă şi, totodată, cu grijă să nu-şi luxeze vreun picior, o porţiune de trotuar de nici 50 de metri, omisă de autorităţi de la modernizare deoarece se afla în faţa unei clădiri părăsite. Începând de vineri – 28 februarie, trotuarul cu pricina va deveni, în sfârşit, istorie.

Autorităţile locale se pare că nu au mai putut trece cu vederea doleanţele repetate ale slătinenilor în privinţa modernizării sau măcar a reparării trotuarului cu pricina, situaţie jenantă deoarece era vorba de nici 100 de metri. Reprezentanţii Primăriei au luat în calcul, până la urmă, faptul că au trecut câteva zeci de ani şi situaţia în perimetrul cu pricina s-a agravat, astfel că nu au mai avut încotro: în acest an au rezervat bani din bugetul local pentru remedierea situaţiei (suma fiind oricum modică), respectiv modernizarea trotuarului cu pricina.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, în zonă au fost comasaţi muncitori, grămezi întregi de nisip şi pavele, dar şi utilaje, care au lucrat la soluţionarea jenantei probleme. Zona a fost împrejmuită pentru protecţie, dar, de data aceasta, locuitorii urbei care au avut treabă prin zonă nu au mai fost neumulţumiţi de faptul că trebuie să ocolească şi să circule direct pe stradă, la câţiva centimetri de autoturismele care goneau pe lângă ei, ci, din contră, priveau cu mulţumire faptul că trotuarul plin de gropi urma să devină de domeniul trecutului.

"Eu nu locuiesc în zona asta, dar am treabă des pe aici pentru că lucrez la Inspectoratul Şcolar şi pe aici este drumul meu zilnic. Nu pot să vă spun ce probleme mi-a făcut această porţiune de trotuar în care nu o dată m-am împiedicat! Era o bătaie de joc şi o ruşine pentru acest oraş ca să aibă nemodernizat câţiva metri de trotuar. Acum văd că şi-au adus aminte cei de la Primărie de zona asta şi o repară. Asta trebuie făcut demult, dar, cum este o vorbă – <mai bine mai târziu decât niciodată>, nu ?”, a spus Mariana Duţu.

La fel de satisfăcute de remedierea situaţiei în zonă s-au arătat şi două eleve de la Liceul „Ion Minulescu” din municipiu.

"Este excelent că modernizează şi acest segment de trotuat pentru că era periculos şi urât cel vechi, plin de gropi, trebuie să fi foarte atent unde calci, iar când ploua era şi mai grav şi trebuia trebuia să mergi pe stradă din cauza gropilor pline cu apă pentru că nu ştiai cât sunt de adânci. Văd că s-au mişcat repede, la începutul acestei săptămâni s-au apucat de treabă şi văd că deja aproape au terminat. A durat mult până să îl aducă şi pe acesta la aceeaşi calitate cu restul din oraş, dar asta este, aşa se lucrează la noi, tot e bine că au rezolvat acum”, a spus Sabina Grigore.

 

Mai puteţi citi:

Se extinde sistemul video “Big Brother” în Slatina

VIDEO  Primăria Slatina a început curăţenia de primăvară cu „toaletarea” copacilor

FOTO VIDEO  Prima toaletă inteligentă a ajuns la Slatina

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările