Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO Termoizolarea blocurilor la Slatina pe 2014 se apropie de sfârşit

0
26 Oct 2014 18:16:07
Autor: Mugurel Manea
Lucrările de termoizolare a blocurilor a schimbat imaginea Slatinei  (FOTO: Mugurel Manea)
Lucrările de termoizolare a blocurilor a schimbat imaginea Slatinei  (FOTO: Mugurel Manea)

Lucrările de reabilitare prin termoizolare a blocurilor din municipiul Slatina se apropie de final pentru acest an. Ultimele scări de bloc incluse în acest proiect în urmă cu doar o săptămână, firma ce a demarat lucrarea trebuind să termine totul în maximum o lună. La alte nouă scări de bloc, lucrările sunt pe terminate. Potrivit planurilor autorităţilor locale, aproape 65% din blocurile din oraş vor fi termoizolate anul acesta.

Programele locale de termoizolare a blocurilor din Slatina pentru acest an sunt aproape de sfârşit şi, în maximum o lună, diriguitorii Primăriei Slatina se vor putea lăuda cu faptul că aproape 65% dintre blocurile urbei au o faţă nouă. Până în prezent, numai prin programul local sprijinit cu fonduri autohtone şi numit “Slatina, oraş verde, oraş curat”, au fost reabilitate  400 de scări de bloc.

Ca un exemplu, dintre cele 60 de scări care au câştigat ediţia de anul acesta a concursului  ”Slatina, oraş verde, oraş curat”, majoritatea - 45 - au fost  reabilitate deja prin termoizolare. Pe alte 15 scări sunt instalate la acest moment schele şi se lucrează de zor în această perioadă pentru ca totul să fie terminat înainte de a deveni prea târziu. Pe ultimele şase scări de bloc se munceşte de nici o săptămână de când au fost amplasate schelele, firma constructoare trebuind să termine totul până în decembrie.

“Lucrările sunt în diferite faze de execuţie, firmele care lucrează acum la ultimele scări de bloc trebuie să se mobilizeze şi să termine lucrările în următoarele maximum trei săptămâni. Sper să se încadreze în acest termen înainte ca vremea să devină total impropie acestor lucrări”, a declarat edilul Minel Prina (v. foto-dr.).

Blocurile-turn, contribuţie decisivă la noua imagine a Slatinei

Programul “Slatina, oraş verde, oraş curat”, finanţat de la bugetul local, presupune ca cetăţenii să îşi înlocuiască singuri ferestrele cu unele din termopan, să izoleze şarpanta şi subsolul şi, de asemenea, să modernizeze casa scării. Ulterior intră în scenă autorităţile locale, care aplică polistirenul, tencuiala decorativă, jgheaburile şi burlanele. Programului anterior menţionat i se adaugă un altul, având aceeaşi finanţare autohtonă: “Slatina în haină nouă“.

Reprezentanţii municipalităţii spun că acţiunea de anvelopare termică a blocurilor din oraş va continua şi în anii următori, această operaţiune având un dublu scop: sporirea confortului termic al apartamentelor şi, respectiv, schimbarea imaginii “comuniste” a blocurilor. Acest lucru s-a reuşit deja în mare parte, blocurile-turn din oraş fiind un exemplu elocvent după ce au fost termoizolate anii trecuţi.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO  Slatina va fi “anvelopată” 65 % până la finele anului

FOTO  La Slatina continuă “îmbrăcarea” blocurilor

FOTO  Cele mai hidoase blocuri-turn din Slatina au devenit istorie

FOTOGALERIE  Cel mai aglomerat şi mai hidos bloc-turn din Slatina a intrat în renovare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările