Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTOGALERIE: Darius Vâlcov, învestit primar al Slatinei a treia oară. El va fi “secondat” de Minel Prina şi Mihaela Stana

0
22 Jun 2012 15:51:09
Autor: Mugurel Manea
Darius Vâlcov a depus jurământul de primar al Slatinei pentru a treia oară
Darius Vâlcov a depus jurământul de primar al Slatinei pentru a treia oară

Darius Vâlcov şi-a terminat "perioada de şomaj". În prezenţa prefectului Eugen Ionică şi a subprefectului Virgil Delureanu, dar şi a preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Olt, Romeo Petcan, Vâlcov a fost învestit în funcţie, azi, în cadrul unei ceremonii formale derulate la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte. Aflat la al treilea mandat consecutiv, el va fi secondat de Minel Prina şi Mihaela Stana, aleşi viceprimari t

Primar al municipiului Slatina pentru a treia oară consecutiv, Darius Vâlcov (35 de ani) a depus azi jurământul în prezenţa reprezentanţilor Guvernului în teritoriu, prefectul Eugen Ionică şi subprefectul Virgil Delureanu, dar şi a preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Olt, Romeo Petcan. Ceremonia a avut loc în cadrul unei şedinţe a noului Consiliu Local derulată la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte.

Dacă învestirea lui Vâlcov a fost o simplă formalitate care nu a lăsat loc la emoţii, nu acelaşi lucru s-a putut spune despre desemnarea noilor „locotenenţi” ai edilului, respectiv cei doi viceprimari. Se ştia că Minel Prina (USL/PSD) va fi cu siguranţă unul dintre aceştia. Singurul semn de întrebare plana doar asupra celui de-al doilea vice, pentru care fuseseră avansate două nume: Cristian Bircea (USL/PNL) şi Mihaela Stana (USL/PC). Primele propuneri oficiale făcute de noii consilieri locali au confirmat zvonurile: Minel Prina, Mihaela Stana şi Cristian Bircea au fost nominalizaţi. Surpriza a venit când ultimul a anunţat că el renunţă dinainte la „cursă”.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

După aceea a urmat o a treia propunere, acesta fiind avansată de „copilul de mingii” al lui Ion Toma (UNPR), adică Emanuel Oproiu, consilier local pe listele „partidului trădătorilor”, cum a fost el numit în presă. Oproiu l-a nominalizat pe Florin Bît, fost preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL, vopsit în „movul” PP-DD, şi el avansat consilier local pe listele acestui partid. Propunerea a fost întâmpinată cu râsete, dar Oproiu nu s-a prins. Votarea propriu-zisă a viceprimarilor a arătat rapid cum se adjudecaseră deja posturile: Prina şi Mihaela Stana au luat câte 17 voturi din partea colegilor, în vreme ce Bît abia a strâns 5 voturi, inclusiv al lui.

Bălăşescu – ultima zi ca primar al Slatinei

De menţionat că la şedinţă au participat şi noii şefi politici ai lui Vâlcov, respectiv Paul Stănescu, preşedintel al PSD Olt şi al Consiliului Judeţean, precum şi Marius Oprescu, şeful filialei Slatina a „partidului-roşu”.
Fostul viceprimar, catapultat ulterior în locul lui Vâlcov ca edil al Slatinei, respectiv nimeni altul decât Dan Bălăşescu, a fost şi el prezent. Acesta a ales, ca de obicei, un loc în apropierea ediluuli, mai exact – în spatele acestuia, unde a ocupat loc în spaţiu alături de Daniel Bărbulescu, şi el propăşit la PSD, partid pe care l-a părăsit cu patru ani în urmă pentru PDL. Bălăşescu a profitat de ultima zi în care a mai fost primar al Slatine - fie şi pentru câteva ore - şi a venit cu maşina de serviciu, maşină pe care, tot de azi, va fi nevoit să o lase la primărie.

Vâlcov, reales primar doar de o treime dintre slătineni

Datele Biroului Electoral Municipal Slatina au arătat că „noul” primar al capitalei judeţului a întrunit, potrivit cifrelor oficiale după încheierea oficială a numărătorii - 66,72% din totalul de 33.444 sufragii valabil exprimate ale alegătorilor autohtoni. Procentul reprezintă echivalentul a 22.316 voturi, restul fiind împărţit între ceilalţi contracandidaţi ai câştigătorului, cu diferenţe notabile între ei.
Potrivit BEM Slatina, pe listele permanente erau înscrişi un număr de 73.399 persoane cu drept de vot. Dintre aceştia însă s-au prezentat până la urmă la urne doar 34.416, diferenţa preferând să rămână acasă din vari motive. Dintre cele 34.416 voturi exprimate, aproximativ o mie au fost anulate din varii motive. Cu alte cuvinte, se poate spune fără greşeală că Darius Vâlcov a fost dorit la Primăria Slatina doar de 30,4% dintre locuitorii urbei, aceştia fiind cei care l-au şi votat.

Reamintim că Vâlcov a demisionat din postul de primar pe 27 martie, când a plecat tot prin demisie din PDL a cărui filială judeţeană a condus-o din anul 2000. Pe 2 aprilie, el s-a înscris în PSD/USL şi a fost candidatul Alianţei la Primăria Slatina. Este căsătorit din luna mai 2005 cu Lavinia Şandru şi au o fetiţă de şase ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările