Slatina

articolul anterior articolul urmator

Gerul Bobotezei va pune stăpânire pe judeţul Olt în următoarele patru zile

0
5 Jan 2015 14:52:17
Autor: Mugurel Manea
Oltenii se pregătesc iarăşi de ger   (FOTO: Mugurel Manea)
Oltenii se pregătesc iarăşi de ger   (FOTO: Mugurel Manea)

Nici nu au scăpat bine de gerul de Revelion că populaţia şi autorităţile din judeţul Olt se pregătesc să înfrunte iarăşi temperaturi critice. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost informat de Agenţia Naţională de Meteorologie despre faptul că Oltul, alături de alte judeţe din ţară, se va afla până vineri sub incidenţa unor temperaturi deosebit de scăzute, ger şi intensificări ale vântului.

Informarea meteo “geroasă” este valabilă, spun specialiştii ANM, pentru perioada 6 ianuarie, ora 14.00 - 9 ianuarie, ora 10.00. În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi dimineţilor. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade Celsius, iar, izolat, chiar sub -25 de grade. Maximele termice pe zimp de zi vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade. În prima parte a intervalului vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 55-65 km/h. 

“Atenţionarea meteo a fost trimisă deja către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă ale celor 112 localităţi din judeţ. De asemenea, a fost dispusă măsura asigurării permanenţei la sediile primăriilor şi comunicarea în cel mai scurt timp a situaţiilor de urgenţă apărute la nivelul fiecărei localităţi”, a precizat plutonier-major Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media ISU Olt.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au obligaţia să asigure, pe timpul sezonului rece, spaţii încălzite unde persoanelor fără adăpost sau cele surprinse de viscol în zona de competenţă să poată fi cazate. De asemenea, înainte şi pe timpul perioadelor cu temperaturi scăzute, se vor identifica şi vor fi monitorizate persoanele vulnerabile ( bătrâni singuri, bolnavi, persoane care nu se pot deplasa, persoane fără adăpost) şi vor fi transportate, în funcţie de situaţie, în spaţiile de cazare amenajate de administraţiile publice locale.

De asemenea, activităţile de preluare şi transport a persoanelor fără adăpost vor fi efectuate de instituţiile cu atribuţii în domeniul protecţiei populaţiei - pompieri, ambulanţă, poliţie, jandarmerie şi poliţia locală.
 

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Ce ierni grele au marcat judeţul Olt. „Atunci au murit mulţi oameni, dar nu se ştie nici azi de ei”

Situaţia rămâne „galbenă” la Olt. Niciun drum blocat, se circulă în condiţii de iarnă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii