Slatina

articolul anterior articolul urmator

IŞJ Olt, lămuriri în cazul toxiinfecţiei alimentare. Nouă elevi din internat, transportaţi cu ambulanţa în toiul nopţii

0
25 May 2022 17:17:18
Autor: Alina Mitran
Peste 20 de copii, elevi ai aceluiaşi colegiu din Slatina, au ajuns în 24 de ore la spitalul din Slatina cu simptome digestive FOTO: A.M.
Peste 20 de copii, elevi ai aceluiaşi colegiu din Slatina, au ajuns în 24 de ore la spitalul din Slatina cu simptome digestive FOTO: A.M.

Primele cazuri de elevi cu simptomatologie digestivă au fost semnalate încă de vineri, 20 mai 2022, spun reprezentanţii IŞJ Olt. În ultimele 24 ore, mai mult de 20 de elevi ai C.N. „Ion Minulescu“ Slatina au fost evaluaţi de către medicii SJU Slatina.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a început propria verificare la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, după ce peste 20 de copii au ajuns, din seara zilei de marţi, 24 mai 2022, şi până miercuri-dimineaţă, 25 mai 2022, la spital cu greţuri, dureri de cap, dureri absominale, frisoane. Cazuri cu simptomatologie similară s-au semnalat însă încă de la sfârşitul săptămânii trecute, a transmis IŞJ Olt, printr-un comunicat de presă.

„Începând de vineri, 20 mai 2022, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina au fost semnalate mai multe cazuri de elevi care au prezentat următoarea simptomatologie: greţuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale. 

Luni, 23 mai 2022, au existat 12 absenţi cu aceleaşi simptome. În noaptea de 24 mai 2022, nouă elevi din internatul colegiului au fost transportaţi cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. 

Miercuri, 25 mai 2022, s-au înregistrat 94 de absenţi la clasele din învăţământul primar. 

La cabinetul medical şcolar sunt înregistraţi luni, opt elevi cu probleme digestive, marţi, 12 elevi şi miercuri şase elevi cu aceleaşi simptome.

Elevii care au prezentat simptome sunt din toate ciclurile de învăţământ din şcoală, respectiv primar, gimnazial şi liceal“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. 

IŞJ mai menţionează că în acest caz s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili cauza îmbolnăvirilor, demarându-se şi acţiunea de investigare a bucătăriei Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condiţiile igienico – sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime, de către o echipă de specialişti desemnaţi din partea DSP şi DSV.

Între timp Direcţia Sanitară-Veterinară a transmis de asemenea un comunicat de presă, anunţând că în urma verificărilor s-a decis suspendarea temporară a activităţii la cantina liceului până la remedierea deficienţelor constatate.

Pe de altă parte, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina numărul prezentărilor continuă să crească. S-a ajuns la 15 copii, elevi ai colegiului, internaţi, cei mai mulţi în secţia Boli Infecţioase. Acestora le-au fost recoltate probe, însă rezultatele vor fi disponibile în câteva zile.

În acest caz se suspectează o toxiinfecţie alimentară, însă sunt luate în calcul şi alte cauze, avându-se în vedere faptul că aceleaşi simptome au prezentat atât copii care au mâncat mâncare preparată la cantina şcolii, cât şi alţii fără legătură cu mâncarea servită elevilor în şcoală. 

Cert este că părinţii, în special cei ai elevilor din ciclul primar, aşteaptă cu îngrijorare rezultatele anchetei şi stabilirea cauzei bolii care s-a răspândit rapid, mulţi dintre ei hotărând să îşi ţină copiii acasă în următoarele zile.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un mare colegiu din Slatina. 24 copii s-au prezentat la spital. Director: Simptome au şi cei care n-au mâncat UPDATE 

DSVSA a suspendat activitatea cantinei Colegiului „Ion Minulescu“ Slatina. Peste 20 elevi au ajuns la spital

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările