Slatina

articolul anterior articolul urmator

Luminile de sărbătoare se aprind în Slatina de Ziua Naţională.  Copiii vor avea cadouri, dar Revelionul Pensionarilor este o temă sensibilă pentru edili

0
30 Nov 2015 20:09:30
Autor: Alina Mitran
În acest an vor fi instalaţii noi pe bulevardul A.I. Cuza. Foto: arhiva Adevărul
În acest an vor fi instalaţii noi pe bulevardul A.I. Cuza. Foto: arhiva Adevărul

Edilii Slatinei au pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă surprize care mai de care, mâine fiind ziua în care se aprind instalaţiile în tot oraşul. Copiii din grădiniţe vor avea cadouri consistente în acest an, însă pentru Revelionul Pensionarilor întrebările rămân fără răspuns.

 

Slatina va fi luminată de sărbătoare începând de mâine seară, când vom putea vedea şi pe ce au cheltuit edilii în acest an 250.000 lei, cert fiind faptul că bulevardul A.I.Cuza beneficiază de instalaţii noi. Şi Orăşelul Copiilor, amenjat pe esplanada Casei Sindicatelor, în care deja au început să vină comercianţii, va avea lumini speciale, printre investiţiile din acest an numărându-se cinci arcade care vor fi montate aici, un Măş Crăciun nou şi un brad de patru metri.

Din lista noilor achiziţii mai fac parte 28 de traverse de tip banner cu fulgi de zăpadă, nouă traverse de tip banner cu sferă luminoasă, 56 de ţurţuri luminoşi de culoare albastră, 27 de ţurţuri luminoşi de culoare alb-cald, 27 de ţurţuri de culoare roşie, 40 de şiruri luminoase cu LED-uri de culoare alb-rece etc. Instalaţiile vechi montate în anii trecuţi pe bulevardul principal au fost deja mutate pe alte străzi.

Veşti bune şi pentru copiii din grădiniţe, pentru care Moş Nicolae are pregătite, în acest an, cadouri consistente, după cum a declarat primarul interimar Emil Popa, nedorind însă să dezvăluie surpriza. Cert este că acestea vor ajunge la copii în ajun de Moş Nicolae.Şi în ajun de Crăciun copiii care se vor întâlni cu Moşul pe străzile Slatinei vor avea parte de cadouri. Ce încă nu s-a făcut public este numele artiştilor care vor urca pe scenă de Crăciun şi de Revelion.

Şi ar mai fi ceva: Revelionul Pensionarilor. Tema este deosebit de delicată la Primăria Slatina, cei doi şefi, primarul interimar Emil Popa şi viceprimarul Cristian Bircea, lăsând subiectul pe mai târziu. „Nu e nimic sigur, discutăm de miercuri încolo“, a fost declaraţia viceprimarului.„ Va fi sau nu un Revelion al pensionarilor?“, tradiţie instituită de fostul edil Darius Vâlcov, ar fi o primă întrebare. „Va mai fi pe Dealul Grădişte, la cortul care a tocat, pentru diverse evenimente publice găzduite, atâţia bani din bugetul Slatinei?“, este o alta. La ultima întrebare cel mai bine ar putea răspunde pompierii, care demarează o acţiune de verificare a obiectivelor cu astfel de manifestări în program.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii