Slatina

articolul anterior articolul urmator

ISU Olt a încheiat prima zi de căutări în cazul ciobanului dispărut fără urmă VIDEO

0
20 Jan 2021 19:42:04
Autor: Alina Mitran

Salvatorii ISU Olt au încheiat prima zi de căutări în cazul ciobanului care a dispărut din localitatea Bobiceşti din judeţul Olt, zeci de animale pe care acesta le îngrijea fiind găsite îngheţate într-un pârâu.

Dispariţia ciobanului a fost anunţată astăzi de bărbatul pentru care acesta lucra, un fermier din  comuna Bobiceşti, din judeţul Olt. Fermierul a sesizat încă din seara zilei de marţi că ciobanul lipseşte, însă iniţial a considerat că cel mai probabil ciobanul a renunţat la slujbă pe nepusă masă. De-abia în această dimineaţă ar fi observat că nici animalele pe care membrii familiei le-au recuperat cu o seară înainte, din câmp,  nu mai sunt toate şi a început împreună cu familia căutările. Au găsit în pârâul Bârlui, aproape în totalitate îngheţat, zeci de oi. Atunci s-au gândit că este posibil ca şi ciobanul să fi păţit ceva, aşa că au anunţat poliţia. 

Poliţiştii care au început căutările au apelat la ISU Olt, care a adus în zona în care au fost găsite animalele moarte mai multe echipaje, inclusiv scafandri. Operaţiunea s-a desfăşurat în condiţii deosebit de grele, pârâul fiind îngheţat, astfel că pompierii au fost nevoiţi să spargă mai întâi gheaţa pentru a putea folosi „arsenalul“ pentru căutări. Operaţiunea, cel puţin pentru prima zi, reprezentanţii ISU Olt precizând că vor fi reluate căutările în zona pârâului în funcţie de solicitările poliţiştilor.

„Au fost executate căutări pe apă, cu ajutorul scafandrilor şi pe ambele maluri ale pârâului Bârlui, fără rezultat. Căutările vor fi reluate, la solicitarea organelor de poliţie, în funcţie cercetările desfăşurate. Au fost evacuate, în total, din apă cadavrele a 70 de oi“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Bărbatul dispărut are 50 ani şi are domiciliul oficial în comuna Voineasa, o localitate din vecinătatea oraşului Balş. Poliţiştii l-au căutat pe bărbat şi acasă, fără rezultat. Soţia fermierului care îl tocmise să-i îngrijească cele peste 500 animale a declarat pentru Adevărul că nu puteau ţine peste zi legătura cu bărbatul, pentru că acesta nu avea telefon mobil. Seara, în schimb, cineva din familie îl ajuta pe cioban să aducă animalele la fermă. „Tocmai îi cumpărasem (n. red. - telefon), voiam să i-l dăm“, a spus femeia, explicând că nu s-au împacientat  atunci când ciobanul nu a mai venit, marţi-seara, cu oile, crezând că acesta, care avea aproximativ două săptămâni de când lucra pentru fermier, a plecat.

Vă recomandăm şi: Ciobanul dispărut în Olt este căutat în apele unui pârâu. Zeci de oi pe care le avea în grijă au fost găsite îngheţate VIDEO

Un cioban din Olt a dispărut, iar aproximativ 100 oi au fost găsite moarte. „O fi mort, o fi fugit...“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările