Slatina

articolul anterior articolul urmator

Jandarmii se pregătesc să împânzească cinci localităţi de la Olt

1
31 May 2013 11:39:21
Autor: Mugurel Manea
Jandarmii vor putea fi văzuţi zilele acestea în număr mare pe străzile Slatinei şi nu numai(FOTO:M.Manea)
Jandarmii vor putea fi văzuţi zilele acestea în număr mare pe străzile Slatinei şi nu numai(FOTO:M.Manea)

Aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt vor asigura, în acest week-end, ordinea publică pe timpul mai multor activităţi cultural-artistice şi manifestări publice planificate a avea loc în acest interval, unde se preconizează participarea unui public numeros. Localităţile unde vor avea loc aceste evenimente sunt: Slatina, Balş, Corabia, Bobiceşti şi Movileni.

Cei mai mulţi jandarmi vor fi comasaţi în municipiul Slatina, unde efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt vor asigura ordinea publică, în acest week-end, pe timpul desfăşurării celei de-a treia ediţii a Festivalului de Muzică “Mix Music Evo”, organizate de Primăria Slatina şi magazinul Lidl. Spectacolele vor avea loc pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din localitate, în sectorul cuprins între magazinul Winmarkt şi Fântâna Speranţei, pe ambele sensuri de circulaţie. Pentru buna desfăşurare a evenimentului, sectorul va fi delimitat în două zone: zona comercială şi zona de spectacol, unde, avertizează reprezentanţii IJJ Olt, va fi interzis accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate, precum şi a persoanelor care au asupra lor sticle şi doze de băuturi alcoolice sau răcoritoare.

În acest sens, în perioada 30 mai, ora 08.00, şi până pe 3 iunie, ora 24.00, a fost aprobată sistarea circulaţiei rutiere în municipiul Slatina pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, între magazinul Winmarkt şi Fântâna Speranţei, astfel: de la intersecţia strada Basarabilor cu bulevardul menţionat şi până la intersecţia  strada Arcului cu b-dul A.I. Cuza; respectiv de la intersecţia străzii Independenţei cu b-dul A.I. Cuza până la intersecţia străzii Libertăţii cu b-dul A.I. Cuza.

Atenţie la neatenţie!

În acelaşi sens, jandarmii olteni, sprijiniţi de efective din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina şi Poliţiei Locale Slatina, vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului prin monitorizarea tuturor activităţilor, în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice. Intervenţia în cazuri de urgenţă va fi asigurată de către efective din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

“Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt face un apel către participanţi să adopte un comportament civilizat şi să respecte prevederile legilor în vigoare pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi linişte publică pe tot parcursul desfăşurării evenimentului. Cetăţenii pot solicita ajutor în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale la numărul de telefon unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor mobile de jandarmi”, a precizat maior Emanuel Botan, purtător de cuvânt al IJJ Olt.

Pe perioada derulării participării la spectacolele menţionate, reprezentanţii Jandarmeriei Olt recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoare sfaturi: să evite consumul excesiv de alcool; Să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale pentru a evita furturile din buzunare; să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu lase la vedere în interiorul maşinii obiecte de valoare (genţi, poşete, telefoane mobile etc.); respectiv să nu se angreneze în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau bunurile materiale.
 

Mai puteţi citi şi:

Furt de combustibil dejucat cu focuri de armă la Olt

Peste 2 miliarde lei vechi la teşchereaua statului de pe urma amenzilor jandarmilor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alex Ionescu
31.05.2013, 21:29:40

da, pe lacurile din judet se mai duc si ei sa verifice cum se baga monofilament non stop sau se duc doar sa isi ia dreptul?

Modifică Setările