Slatina

articolul anterior articolul urmator

VIDEO  Liceul ”Nicolae Titulescu” a câştigat Olimpiada Liceelor 2015 Slatina

0
31 May 2015 22:15:40
Autor: Mugurel Manea
Elevii de la Liceul ”Nicolae Titulescu” Slatina, în culmea fericirii    (FOTO: Mugurel Manea)
Elevii de la Liceul ”Nicolae Titulescu” Slatina, în culmea fericirii    (FOTO: Mugurel Manea)

A zecea ediţie a manifestării educativ-sportive numită “Olimpiada Liceelor”, organizată de Primăria Slatina, a fost câştigată de Colegiul Naţional-Vocaţional ”Nicolae Titulescu”. Aceştia au acumulat cel mai mare punctaj la finalul unei luni pline de probe, deşi au fost şi depunctaţi. Pe locul secund s-a plasat Colegiul ”Ion Minulescu”, urmat de Colegiul ”Radu Greceanu”.

Elevii Colegiului Naţional-Vocaţional ”Nicolae Titulescu” şi-au luat revanşa în faţa ”rivalilor” de la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” care, în ultimii trei ani, şi-a adjudecat Cupa ”Olimpiadei Liceelor”. Festivitatea de premiere a avut loc duminică după-amiază, pe esplanada din centrul urbei, începând cu ora 17.30. Elevii de la ”Titulescu” au acumulat cel mai mare punctaj – 252 puncte - la finalul unei luni pline de probe, deşi, trebuie menţionat, au avut cu zece puncte mai mult, dar acestea le-au fost scăzute pentru un incident produs la finalul ediţiei de anul trecut a manifestării, când au aprins o torţă, fapt interzis prin regulamentul concursului.

Elevii de la liceul ”Ion Minulescu”, clasaţi pe locul 2, au acumulat 241 puncte, iar cei de la ”Radu Greceanu” – 219 puncte. Pe locurile următoare au fost: 4. Liceul cu Program Sportiv – 153 puncte; 5. Liceul ”P.S. Aurelian” – 72 puncte; 6. Colegiul ”Alexe Marin” – 65 puncte; 7. Colegiul ”Carol I” – 44 puncte; 8. Colegiul Tehnic Metalurgic – 43 puncte.

Duelul galeriilor a fost şi el adjudecat tot de către elevii de la CNV ”Nicolae Titulescu”, aceştia urmând acum să-şi împartă premiul bănesc cifrat la 1.500 lei.

Seara a fost marcată de un concert a cărui vedetă a fost cunoscutul interpret Connect-R.

Evenimentul educativ-sportiv “Olimpiada Liceelor” este un eveniment anual organizxat de municipalitate. El constă în participarea elevilor de la toate cele opt licee din Slatina la diverse probe sportive, teoretice, talent şi abilităţi practice. Ediţia din acest an a competiţiei a cuprins mai puţine secţiuni de concurs decât anul trecut, respectiv doar cinci faţă de cele şase în 2014: artistică, sport, discipline de învăţământ, abilităţi practice şi voluntariat. A fost scoasă proba inventată anul trecut – “Europarlamentarul de Slatina”.

Autorităţile locale au pus la bătaie anul acesta un buget de 198.000 lei (1,9 miliarde lei vechi, n.r.), de peste două ori mai puţin decât anul trecut când suma alocată pentru premii şi organizarea manifestării s-a ridicat la 420.000 lei. Liceul clasat pe prima poziţie, respectiv CNV ”Nicolae Titulescu”, va avea voie să îşi aleagă ce dotări doreşte în valoare de maximum 35.000 de lei, liceul de pe locul II, Colegiul ”Ion Minulescu” – dotări de 20.000 lei, locul III (Colegiul ”Radu Greceanu”) – 15.000 lei, liceul de pe locul IV (Liceul cu Program Sportiv) – 10.000 lei. Celelalte licee clasate pe poziţiile V-VIII vor primi fiecare un premiu de consoloare de 3.000 lei.

Vă mai recomandăm:

Liceul „Ion Minulescu” din Slatina a câştigat „Olimpiada Liceelor” a treia oară consecuti (2014) 

FOTO  "Olimpiada Liceelor 2013" Slatina şi-a desemnat câştigătorii

FOTO  Liceul “Ion Minulescu” Slatina a fost ales câştigător al Olimpiadei Liceelor (2012)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii