Slatina

articolul anterior articolul urmator

Linie telefonică pentru rudele pacienţilor internaţi în secţia Psihiatrie care a luat foc la Slatina. A început transferul către alte unităţi VIDEO

0
21 Apr 2021 13:42:12
Autor: Alina Mitran
Zeci de ambulanţe încă fac transferul pacienţilor către alte unităţi din judeţ FOTO: Alina Mitran
Zeci de ambulanţe încă fac transferul pacienţilor către alte unităţi din judeţ FOTO: Alina Mitran

Autorităţile au pus la dispoziţie o linie telefonică, în urma incendiului de la secţia Psihiatrie a SJU Slatina, astfel încât rudele celor 36 pacienţii să poată afla date despre cei internaţi. Toţi pacienţii vor fi transferaţi.

Continuă operaţiunea de evacuare a pacienţilor din secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, secţie în care miercuri, 21 aprilie 2021, înainte de prânz, a izbucnit un incendiu.

Autorităţile au anunţat că rudele pacienţilor au la dispoziţie o linie telefonică şi pot apela pentru a afla către ce unitate a fost transferat fiecare pacient în parte.

„În urma incendiului produs astăzi la Secţia de Psihiatrie  a Spitalului Judeţean Slatina, a fost deschisă o linie telefonică unde pot suna rudele şi aparţinătorii pacienţilor, pentru a se interesa de starea acestora şi locul unde au fost relocaţi.
 
Numărul de telefon este 0722.359.050“, a anunţat ISU Olt.
 
 
 
Rudele multor pacienţi internaţi în secţia în care a izbucnit incendiul au venit încă din primele minute în care au auzit de eveniment. Minute în şir, însă, au stat cu sufletul la gură, observând cum ambulanţele vin şi pleacă, fără ca cineva să ofere date despre starea celor dinăuntru.
 
În secţia Psihiatrie se aflau 36 pacienţi, şase dintre aceştia, care au suferit intoxicaţie cu fum, au fost cu prioritate transferaţi către Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, situată la doar o stradă distanţă, pentru a fi evaluaţi.
 
 
„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la o încăpere de la parterul clădirii, izolatorul spitalului, cu degajare mare de fum. Toate persoanele aflate în interior, respectiv 36 de persoane, ne referim la pacienţi, şase dintre aceştia au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la spitalul din Slatina, iar dintre cadrele medicale o persoană cu expunere la fum a fost asistată la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.
 
În continuare au fost constituite echipe de căutare-salvare, fiind verificate toate încăperile, în acest moment se acţionează pentru evacuarea fumului din întreaga clădire, urmând să se se facă cercetări pentru stabilirea cauzei probabile a incendiului. 
 
 
Încăperea în care a izbucnit incendiul este afectată în proporţie foarte mare, în interior se aflau foarte multe materiale combustibile, fapt care a dus la degajarea unei cantităţi foarte mari de fum. (...) Pacientul respectiv (n. red. - de la care a pornit incendiul) a fost preluat conştient, la fel ca ceilalţi cinci care au fost transportaţi către spital, acesta va fi evaluat la Spitalul Slatina, urmând să se transmită informaţii legate de starea lui de sănătate“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu. 
 
Managerul spitalului, Dan Stana, a precizat că din primele date incendiul ar fi fost provocat de un pacient care se afla în izolator şi care ar fi folosit, cel mai probabil, o brichetă pentru a da foc obiectelor din încăpere.
„Un pacient aflat în sevraj a fost izolat în această încăpere şi se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienţii au fost evacuaţi în timp record aş putea să spun, adică nu avem niciun fel de victime, şase pacienţi au intoxicaţii uşoare cu fum şi au fost transportaţi al secţia de Primiri Urgenţe a SJU Slatina, am informaţia că sunt în afara oricărui pericol, iar ceilalţi au fost evacuaţi în curtea spitalului, fără alte probleme. Urmează să le facem evaluarea. Erau 36 internaţi, între timp, azi-dimineaţă, unul a fost externat înainte de a apărea acest incident, au rămas 36, dintre care 29 erau pacienţi acuţi şi şapte pacienţi cronici. Urmează ca o parte dintre ei, cred că 22 pacienţi, să-i transportăm la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, iar ceilalţi îi vom duce în fosta locaţie de pe strada Drăgăneşti a SJU Slatina“, a spus managerul.
 
Vă recomandăm şi:
 
Incendiu la Spitalul Judeţean din Slatina. Un pacient de la Psihiatrie a dat foc izolatorului VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările