Slatina

articolul anterior articolul urmator

Localitate cu incidenţă de peste 10 cazuri la mie, în prag de carantinare în Olt. „Oamenii nu respectă, nu respectă!“

0
9 Feb 2021 16:20:37
Autor: Alina Mitran

O localitate cu puţin peste 1.100 locuitori, din judeţul Olt, este în pragul carantinării, incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşind 10 cazuri la mia de locuitori.

În localitatea Vădastra, localitate cu 1.135 locuitori, incidenţa a depăşit 10 cazuri la mia de locuitori. Situaţia a devenit cu adevărat îngrijorătoare în această dimineaţă, când opt cazuri au fost comunicate „dintr-un foc“, spune viceprimarul comunei. 

„De la cetăţeni, de unde să apară? Aşa este (n. red. - incidenţa), dar la ora asta suntem prin sat, să facem ce facem ca să reducem din chestia asta. Nu putem să ştim de unde şi cum, e vorba de 17 persoane la ora asta. Populaţia noastră fiind puţin mai mică decât în alte localităţi, 1.135 (n. red.- locuitori), vă daţi seama că se măreşte procentul. Nu avem niciun cătun anume, deocamdată nu sunt informaţii de unde şi cum. N-avem focare, deocamdată, e colo unu’, colo unu’... Cred că de la unu’ au luat toţi. Oamenii nu respectă, nu respectă! Acuma am intrat printre ei, suntem şi cu cei de la situaţii de urgenţă. Zice ca tine şi face tot ca el. Nu respectă, stau de vorbă unul cu altul, nu poartă mască, sau o poartă pe barbă, şi aşa s-au înmulţit cazurile astea. Noi n-am avut niciunul, de la început, până acum două-trei săptămâni de zile“, a declarat pentru Adevărul viceprimarul comunei, Marin Oncică.

La acest moment, starea celor mai mulţi confirmaţi este bună, sunt izolaţi la domiciliu, cu o excepţie, cazul unui pacient care a fost astăzi preluat de o ambulanţă şi transportat la spital. Alţi doi pacienţi au fost anterior spitalizaţi, însă între timp au fost externaţi şi au o stare bună de sănătate, a mai spus viceprimarul.

13 cazuri în cinci zile

Direcţia de Sănătate Publică Olt confirmă situaţia, precizând că s-a dispus realizarea unei analize de risc, urmând ca INSP să analizeze şi să dispună măsurile care se impun, putându-se decide chiar carantinarea.

„În perioada 04- 08.02.2021, pe teritoriul comunei Vădastra din judeţul Olt s-a inregistrat un număr de 13 imbolnaviri noi de Covid-19, care au ridicat incidenţa la 10,57.

Distributia cazurilor confirmate pe zile:
04.02.2021= 1 caz (74 ani);
05.02.2021= 3 cazuri ( 38 ani, 49 ani, 70 ani );
06.02.2021= 6 cazuri (42 ani, 57 ani, 74 ani, 77 ani, 79 ani, 85 ani );
07.02.2021= 3 cazuri (6 ani, 52 ani, 71 ani ).
Numarul cazurilor cumulate de la începutul anului, respectiv luna ianuarie până în prezent = 17
Având în vedere creşterea brutală a incidenţei începând  cu data de 09.02.2021, D.S.P. Olt a iniţiat procedura de analiză de risc a zonei, pentru  completarea datelor necesare; în data de 10.02.2021, o echipă  de la DSP Olt se va deplasa pe raza localităţii Vădastra împreuna cu medicul de familie, reprezentanţii Autoritatii Locale  şi reprezentanţii Politiei Locale pentru a aprecia  în ce măsură se impun  măsuri de  carantinare a localităţii sau NU.
Propunerile DSP Olt, în urma analizei de risc, vor fi trimise spre avizarea  INSP Bucureşti“, au transmis reprezentanţii DSP Olt, prin intermediul unui comunicat.
 
Vă recomandăm şi: Statistica după prima zi de şcoală din semestrul al II-lea: 13 şcoli, în carantină
 
 
            
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările