Slatina

articolul anterior articolul urmator

Localitatea Drăghiceni scapă de carantină. „Analiza riscului evidenţiază un trend descrescător“

0
20 Apr 2021 19:07:18
Autor: Alina Mitran
Localitatea nu va mai fi supravegheată permanent cu forţe de ordine FOTO: arhiva
Localitatea nu va mai fi supravegheată permanent cu forţe de ordine FOTO: arhiva

Comuna Drăghiceni, aflată de 14 zile în carantină, va scăpa de restricţii începând de miercuri, 21 aprilie 2021, ora 8.00. La această dată, în judeţul Olt şapte localităţi au rata de îmbolnăvire peste 4 cazuri la mia de locuitori.

Cetăţenii din Drăghiceni, deşi în timpul zilei pot ieşi din casă fără declaraţie, rămân în schimb cu restricţiile impuse în intervalul orar 20.00 - 5.00.

„În şedinţa din 20 aprilie a.c., Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a adoptat Hotărârea nr. 38/20.04.2021 cu privire la ridicarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Drăghiceni, cu satele aparţinătoare Drăghiceni, Grozăveşti şi Liiceni, judeţul Olt, începând cu data de 21.04.2021, ora 08:00.
Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală a avut la bază analiza situaţiei epidemiologice realizată de Direcţia de Sănătate Publică Olt şi avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Analiza riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 evidenţiază un trend descrescător şi un risc redus de transmitere a virusului“, a transmis Prefectura Olt.

Iată lista restricţiilor care li se impun în continuare locuitorilor din Drăghiceni:

1. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
2. Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5:00 – 18:00.
3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

La această dată, rata de îmbolnăvire este în localitatea Drăghiceni de  8,87 cazuri/1.00 locuitori. Alte şase localităţi înregistrează valori de peste 4 cazuri la mia de locuitori, anume: BUCINIŞU - 5.73; GRĂDINILE - 5.49; DEVESELU -  5.14 ; SCORNICEŞTI -  5.11; STOICĂNEŞTI - 5.04 ; FĂGEŢELU - 4.70. Peste 3 cazuri la mie înregistrează şi: POBORU - 3.29;  MORUNGLAV - 3.13;  MUNICIPIUL CARACAL - 3.13.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările