Slatina

articolul anterior articolul urmator

Maidanezii din Slatina, în continuare liberi pentru cel puţin o lună

1
6 Mar 2014 17:41:51
Autor: Mugurel Manea
De peste o lună, maidanezii din Slatina zburdă liber pe străzile urbei... (FOTO: Mugurel Manea)
De peste o lună, maidanezii din Slatina zburdă liber pe străzile urbei... (FOTO: Mugurel Manea)

Situaţia câinilor fără stăpân în municipiul Slatina continuă să reprezinte o problemă serioasă. De peste o lună de când municipalitatea a terminat contractul cu firma care se ocupase anterior de problema maidanezilor, patrupedele umblă nestingherite pe străzile urbei. Din păcate, situaţia va persista cel puţin şi în următoarea lună până când autorităţile locale speră să finalizeze demersurile pentru organizarea unei licitaţii în acest sens.

Locuitorii municipiului Slatina mai au de aşteptat cel puţin o lună până când situaţia problematică a maidanezilor care se preumblă liberi prin oraş va începe a-şi afla rezolvarea. Momentan, deoarece Primăria nu a mai prelungit contractul cu firma care s-a ocupat anterior de acest aspect (Iberia Velvet SRL), câinii fără stăpân pot zburda nestingheriţi şi fără teama de a fi ridicaţi. Autorităţile locale recunosc că maidanezii sunt o problemă serioasă şi precizează că, la acest moment, se lucrează la caietul de sarcini al licitaţiei ce ar trebui să rezolve situaţia.

“Trebuie să recunosc că maidanezii sunt o problemă şi aceasta deoarece există o breşă, şi anume nu există firme care să se ocupe cu capturarea acestor patrupede. La noi în Slatina, aceasta este problema: prinderea câinilor. Trebuie să menţionez însă că, în paralel cu acest aspect, noi am făcut apel la cetăţenii urbei, dar nu doar la ei, să adopte unul dintre câinii capturaţi şi aflaţi în custodia noastră. Ştiţi câţi maidanezi au fost adoptaţi din luna octombrie încoace?... Vă spun eu: doi, şi aceştia sunt cei pe care i-am luat eu. Şi mie îmi pare rău pentru ei şi de ce îi aşteaptă, dar acest lucru nu trebuie să aibă loc neapărat, de aceea am şi făcut acest apel ca cei care au posibilitatea să ne contacteze pentru a adopta dintre câinii prinşi de noi, dar iată că interesul este minim. Nu-mi convine să primesc reclamaţii în acest sens, nu-mi place să văd asemenea aspecte persistând în oraş, aşa cum nu vreau nici să pun în pericol siguranţa copiilor şi a celorlalţi locuitori din oraş”, a declarat edilul Slatinei, Minel Prina.

Oficialul citat a precizat că problema maidanezilor este una prioritară şi că, în maximum o lună, va fi lansată licitaţia pentru desemnarea unei firme care să rezolve situaţia.

“Sper că această a treia firmă ce se va ocupa de problema maidanezilor să fie cea potrivită. Nu contează de unde va fi firma, poate să fie din alt oraş, din altă ţară – nu contează, dar să rezolve problema”, a mai spus Prina.

Noua legislaţie în domeniu prevede că maidanezii de pe străzi intră în responsabilitatea autorităţilor locale. După ce vor fi prinşi, câinii trebuie identificaţi - microcip şi carnet de sănătate - în urma încheierii unor contracte cu medici veterinari, şi, apoi, duşi în adăposturi, unde să li se asigure norme de bunăstare conform legii. Legea permite primarilor să dispună eutanasierea câinilor fără stăpân după un termen de 14 zile lucrătoare în care animalele vor putea fi adoptate, revendicate sau adoptate la distanţă. Conform legii, nerespectarea dispoziţiilor, atât în ceea ce priveşte autorităţile locale, cât şi proprietarii de animale, se va sancţiona cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. În Slatina se apreciază că sunt pe străzi aproape 2.500-3.000 de câini vagabonzi. Adopţia unui câine maidanez la Slatina este gratuită, persoana care face acest gest primind un patruped sănătos, cu toate analizele la zi. 

 

Vă mai recomadăm, din acelaşi ciclu:

VIDEO-FOTO  Edilul Slatinei a adoptat primii maidanezi din oraş

”Soluţia finală” asupra maidanezilor din Slatina, combinată cu o campanie de adopţii a comunitarilor

VIDEO  Problema maidanezilor în Slatina va fi rezolvată în maximum trei ani

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

www.maidaneziii.wordpress.com
7.03.2014, 14:04:11

Faceti-va dreptate singuri fratilor .....fiecare stie ce are de facut .

+2 (2 voturi)
Modifică Setările