Slatina

articolul anterior articolul urmator

Măşti de protecţie vândute la suprapreţ, în parcarea unui supermarket. „Afacerea“ i-a costat pe comercianţii de ocazie dublu faţă de cât sperau să obţină

1
25 Mar 2020 16:55:07
Autor: Alina Mitran
Cei doi bărbaţi încercau să vândă cu un preţ exorbitant măştile
Cei doi bărbaţi încercau să vândă cu un preţ exorbitant măştile

Doi  bărbaţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă măşti la suprapreţ, valoarea acestora ridicându-se la 5.700 lei.

Cei doi bărbaţi aveau în intenţie să comercializeze 110 măşti de protecţie, valoarea totală pe care spereau să o obţină ridicându-se la 5.700 lei. Clienţii, însă, au fost poliţişti sub acoperire, în urma „tranzacţiei“ comercianţii având de plătit o amendă de 10.000 lei.
„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, au organizat o acţiune în urma căreia au depistat în flagrant doi bărbaţi din Municipiul Slatina, în timp ce încercau să vândă echipamente medicale de protecţie, respectiv 110 bucăţi măşti de protecţie 3M, fără a deţine documente de provenienţă şi fără a fi autorizaţi să efectueze astfel de activităţi de comerţ. Aceştia solicitaseră în schimbul măştilor de protecţie suma de 5.700 lei, preţul de comercializare mai mare faţă de perioada anterioară declanşării situaţiei epidemiologice actuale. Măştile de protecţie au fost indisponibilizate.
Cele două persoane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite“, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

Amenzi de peste 56.000 lei celor care au părăsit domiciliul fără motiv. Altre trei persoane trecute din izolare în carantină

Au continuat, noaptea trecută, şi acţiunile de verificare în baza prevederilor Orodonanţei Militare nr. 2/2020, poliţiştii şi jandarmii aplicând 51 sancţiuni, valoarea acestora ridicându-se la 56.500 lei.
 
„Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor măsurile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 1/17.03.2020 şi Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020, fiind prezenţi în stradă peste 600 de poliţişti şi jandarmi.
În urma activităţii desfăşurate, în ultimele 24 ore (24 martie, în intervalul orar 00.00-24.00), au fost verificate peste 1200 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu.  
Alte trei persoane care nu au fost găsite la domiciliu, cărora li se instituise măsura de izolare, au fost plasate în carantină forţată, sub paza, pentru alte 14 zile, în conformitate cu art. 7, alin. 1 din Ordonanţa Militara nr. 2/2020. Suplimentar, acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.000 lei“, a mai transmis Prefectura Olt.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lamuritorul
25.03.2020, 17:06:18

"...fara documente de provenienta..." Nu m-ar mira ca mastile sa provina din vreun spital care mai apoi se vaita ca nu are mijloace pe protectie suficiente. Felicitari politistilor in cauza.