Slatina

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Matematica a îngroşat rândul absenţilor de la Evaluarea Naţională. Cum au fost subiectele

0
20 Jun 2019 19:37:33
Autor: Alina Mitran

Ultima probă a examenului de Evaluare Naţională 2019 s-a desfăşurat fără incidente în judeţul Olt, însă absenţilor de la prima probă li s-au adăugat şi alţii.

 

Din cei 3.048 elevi înscrişi pentru susţinerea Evaluării Naţionale 2019, de la ultima probă au lipsit 414, cu nouă mai mulţi decât la prima probă. Examinarea a decurs, însă, fără incidente, patru elevi cu cerine educaţionale speciale primind o oră în plus pentru rezolvarea subiectelor, iar un elev din oraşul Drăgăneti susţinând proba acasă, din motive de sănătate.
Elevii au ieşit optimişti din sălile de examen. Subiectele au fost în nota celor rezolvate în cadrul simuărilor examenului, cei mai muli profesori lucrând la clasă pe aecst tipar de subiecte.

„Am avut o funcţie, o expresie la subiectul II, au fost relativ uşoare, şi la subiectul III am avut să demonstrăm că trei puncte sunt colineare şi am avut un sinus de arătat. Cam la fel ca la simulări, mi sau părut chiar puţin mai uşoare. Sper la 10“, a explicat un absolvent al Liceului cu Program Sportiv din Slatina. De aceeaşi părere au părut şi colegii săi, care au indicat aceleaşi răspunsuri la verificarea realizată la poata şcolii.

„Sunt asemănătoare cu ce s-a tot dat în ultimul timp. Unii au făcut, alţii nu, majoritatea spun că au făcut şi că sunt mulţumiţi. Punctul al doilea de la funcţie le-a pus probleme şi punctul c) de la ultimele două probleme, de regulă acolo sunt cerinţe mai dificile. Dacă e de valoare medie, dacă a învăţat, elevul poate să ajungă la nota 8. Ce se dă la examen e mai greu decât tot ce s-a lucrat până în momentul respectiv, aşa spun ei întotdeauna – «la noi a fost greu, altora le-a dat uşor»“, a declarat prof. Simona Guşatu, care şi-a ateptat, ca şi colegul său de catedră, elevii la poarta şcolii.

Evaluare Naţională 2019. Ce spun elevii despre subiectele de la Matematică

Subiectele este posibil să-i fi pus însă mai mult în dificultate pe o parte dintre absolvenţii de la clasele sportive, care şi-au dedicat în timpul gimnaziului o mare parte din timp antrenamentelor, pentru a putea performa în sportul ales de la vârste fragede. Chiar şi cei mai slab pregătiţi îşi vor găsi, însă, locul dorit, majoritatea trecând deja probele aptitudinale la liceul sportiv, unde procedura de admitere presupune şi contabilizarea rezultatelor de la aceste probe, la care au excelat.

Subiectele de la Evaluare Naţională 2019 Matematică:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii