Slatina

articolul anterior articolul urmator

Minunile unui preot: zeci de copii la mall pentru prima dată şi casă nouă pentru o familie sărmană VIDEO

2
26 Apr 2021 18:07:28
Autor: Alina Mitran
Copiii au primit şi câte o minge la finalul sesiunii de cumpărături pentru Paşte FOTO: Facebook/Niţă Carmen Daniela
Copiii au primit şi câte o minge la finalul sesiunii de cumpărături pentru Paşte FOTO: Facebook/Niţă Carmen Daniela

Minunile preotului Ion Iagăru de la Caracal nu se mai sfârşesc, zeci de copii fiind duşi la cumpărături, cu câteva zile în urmă, pentru a se „înnoi“ de Paşte, după datină. O altă familie sărmană s-a mutat în casă nouă.

Preotul care slujeşte la Biserica „Sfinţii fără de Arginţi Cosma şi Damian“ din curtea Spitalului Municipal Caracal a făcut din nou minuni în zeci de familii sărmane. Doar săptămâna trecută a adus fericirea în sufletele a zeci de copii, în vreme ce unui cuplu de tineri i-a oferit contractul unei case cumpărate special pentru a-i scăpa de cocioaba care stătea să se prăbuşească peste ei.

„Mergem să-i îmbrăcăm şi să-i încălţăm de Sfintele Paşti“

„UN MICROBUZ PLIN CU 20 DE COPII se îndreaptă spre mall! Mergem să-i îmbrăcăm şi să-i încălţăm de Sfintele Paşti. Încă poţi să ne susţii, întâlnindu-ne în Mall Electroputere sau donând în contul Asociaţiei „Fiţi Buni““, a anunţat preotul pe Facebook. Colaboratorii săi au postat, câteva ore mai târziu, fotografii grăitoare din ziua de poveste petrecută la cumpărături.

20 de copii şi-au ales haine şi încălţări noi pentru Paşte, aşa cum cere datina. Din magazinul cu articole sportive nu a ieşit nimeni fără minge, bucuria celor mici fiind evidentă şi trecând dincolo de fotografia făcută la finalul „excursiei“.

Nu sunt nici pe departe primele acte de caritate ale neobositului preot caracalean şi nici măcar participarea copiilor din familii nevoiaşe la diverse activităţi care, altfel, le sunt greu accesibile nu este o noutate. Copiii au fost adesea invitaţi la cofetărie, după slujba de duminică, sau la pizzerie, iar atunci când acest lucru nu a fost posibil, preotul Ion Iagăru a ajuns cu bunătăţi în sate din mai multe judeţe ale ţării unde copiii năpăstuiţi nu sunt deloc puţini.

„Răsplătesc dărnicia ta aprinzând o candelă pentru tine şi familia ta“

Pentru actele de caritate preotul i-a avut întotdeauna alături pe enoriaşii săi sau pe prietenii risipiţi peste tot în ţară şi în lume. În timp, vestea că preotul asigură mamelor care nasc la maternitatea din Caracal scutece şi biberoane pentru nou-născuţi, sau că mai renovează şi dotează câteva saloane, sau că repară casa unor oameni sărmani, sau că duce la tratament şi asigură medicamente şi cele necesare unui tânăr încercat de boală, sau că pune porcul de Crăciun pe masa unor copii orfani de tata, sau că a mobilizat zeci de persoane pentru donarea de sânge şi s-au deplasat împreună la centrul de donare din Slatina, sau că încalţă pentru şcoală copiii nevoiaşi, …. a trecut graniţele judeţului. În acest an a fost anunţată şi înfiinţarea Asociaţiei „Fiţi Buni“, iar cei care vor să ajute acolo unde e mai mare nevoie pot contribui fie donând direct în conturile făcute publice, fie redirecţionând din banii pe care oricum i-ar încasa statul ca impozit.

„Oferta“ preotului care a reuşit să adune în jurul său atât de mulţi oameni cu suflet ca şi cum acesta ar fi cel mai simplu lucru din lume este de nerefuzat:

Preotul Ion Iagăru aprinde câte o candelă pentru fiecare donaţie şi se roagă pentru donatori şi pentru cei dragi lor FOTO: Facebook/Ion Iagăru 

„Donează orice sumă în contul Asociaţia Fiţi Buni şi eu îţi voi aprinde una dintre cele peste 100 de candele ce împodobesc unica biserică din România! În fiecare noapte de vineri spre sâmbătă va sta aprinsă o candelă în numele tău pentru tine şi cei dragi ţie, vii şi adormiţi“, promite preotul care, periodic, publică lista donatorilor.

O parte din banii strânşi în ultima perioadă au mers pentru achiziţia unei case.

„Cu ochii plin de lacrimi de fericire vă scriu...
În urmă cu exact două săptămâni, pe 6 aprilie, ne propusesem ca până la Sfintele Paşti să-i mutăm în casă nouă.  Părea un vis...  Dar voi sunteţi minunaţi, mereu ne sprijiniţi, vă implicaţi şi dăruiţi din puţinul sau multul vostru şi faceţi adevărate minuni. Azi, iubiţii mei, le-am cumpărat o casă!“,
a anunţat, cu o săptămână în urmă, preotul.

Familia din Sprâncenata locuia într-o casă în pericol să se prăbuşească FOTO: Facebook/Ion Iagăru

În luna martie, preotului Ion Iagăru i se prezenta situaţia unei familii din Sprâncenata, judeţul Olt, aşa cum se întâmplă de multe ori când cineva are o problemă pentru care pare că nu există rezolvare. Preotul a mers acolo însoţit de colaboratorii apropiaţi pentru a vedea cu ce e mai potrivit să ajute. Au dat peste o casă dărăpănată care necesită reparaţii grabnice.  Un inginer a decretat însă că până la Paşte nu poate fi gata totul, aşa că s-a schimbat strategia şi preotul a reuşit să cumpere o altă casă pentru familia tânără dar atât de săracă, actele semnându-se în cursul săptămânii trecute. Preotul vorbeşte rar altora despre faptele sale, dar îi ţine la curent cu privire la stadiul proiectele sale pe cei dispuşi să ajute pe pagina de Facebook unde fiecare postare a ajuns să genereze noi serii de fapte bune.

Pentru cei care sunt dornici să sprijine faptele preotului Ion Iagăru, iată conturile în acre se pot face donaţii:
Banca Transilvania: cont în Lei: RO57BTRLRONCRT0561532601
Banca Transilvania: cont în Euro: RO07BTRLEURCRT0561532601
Banca Transilvania: cont în GBP: RO62BTRLGBPCRT0561532601

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Preotul care duce an de an daruri românilor uitaţi din Bulgaria: „Trăiesc într-o sărăcie cruntă, copiii de grădiniţă şi şcoală primară nu mai ştiu româneşte“

Preotul care a reparat într-o săptămână casa a trei orfani vrea să încalţe sute de copii săraci: „Mă uit cum vin cu mâinile îngheţate şi picioruşele neîncălţate!“

Un preot vinde dulceaţă cu aur pentru renovarea secţiei unui spital. Cum arată mărţişoarele inedite
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Mircea
26.04.2021, 21:02:45

# Jos palaria pentru astfel de preot . N-are legatura dar unu' din popicii parohiei mele a si pus un anunt pe usa de intrare in bloc , sa ne anunte cind vine cu sfintitul . Sa nu cumva sa fim plecati de acasa si sa-l ratam pe foamea asta ....

+1 (1 vot)
leonard crassas
26.04.2021, 21:17:16

Un popa la 70000 de popi fac asemenea gesturi, dar ma intreb din veniturile sale sau din conturile iban care sponsorizeaza credinciosii. Deci cand scrii un astfel de articol ar trebuii sa mentionati si fraierii care sponsorizeaza popa. Totusi un popa de treaba se multumeste cu putin

Modifică Setările