Slatina

articolul anterior articolul urmator

Moartea puştiului de 13 ani a închis piscina Plajei Olt din Slatina

0
1 Jul 2014 21:09:48
Autor: Mugurel Manea
Piscina de la Plaja Olt din Slatina a fost închisă publicului   (FOTO: Mugurel Manea)
Piscina de la Plaja Olt din Slatina a fost închisă publicului   (FOTO: Mugurel Manea)

Tragedia de luni după-amiază de la piscina Plajei Olt din Slatina, când un puşti de 13 ani a murit pe când se afla în apă, îşi arată urmările. Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus închiderea obiectivului până la obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare. Pe de altă parte, medicii legişti au stabilit că moartea băiatului a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec, iar poliţiştii îşi continuă cercetările.

Necropsia băiatului de 13 ani din comuna Izvoarele, care a decedat în cursul după-amiezii de luni - 30 iunie la piscina din cadrul Plajei Olt de la marginea municipiului Slatina, a spulberat o serie de nelămuriri ce planau asupra tragediei. Autopsia, desfăşurată marţi – 1 iulie, a stabilit că băiatul s-a înecat şi moartea sa nu a fost cauzată de o lovitură la cap pe care mai multe persoane o indicaseră ca posibil motiv al accidentului.

“Moartea copilului a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin înec. Între lovitura pe care o avea la cap şi moarte nu există legătură de cauzalitate. Victima nu a stat foarte mult în apă întrucât prezenta ciuperca înecaţilor la gură, adică un fel de spumă”, a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Olt, dr. Liviu Radu.

Dacă medicii sunt siguri pe cauza morţii băiatului şi au încheiat partea lor de activitate, nu acelaşi lucru se poate spune despre poliţişti. Aceştia încă încearcă să descopere circumstanţele în care s-a produs tragedia, respectiv dacă băiatul a fost sau nu împins în piscină sau ţinut de altcineva sub apă.

“Noi avem încă ancheta deschisă. Rămâne să vedem ce se va descoperi pe parcursul cercetărilor. Cert este că, dacă se va stabili că cineva a fost implicat în producerea accidentului, atunci vom schimba încadrarea juridică a faptei deoarece, la acest moment, este întocmit dosar penal pentru moarte suspectă”, a afirmat comisarul-şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

De luni după-amiază, când a avut loc tragedia, piscina de la Plaja Olt a fost închisă, la nici trei zile de la redeschiderea ei către public derulată sâmbătă – 28 iunie, după un an în care a fost închisă pentru modernizare. Oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Olt sunt cei care au dispus menţinerea accesului interzis la acest obiectiv până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare, această procedură fiind în plină derulare după un control efectuat săptămâna trecută.

 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Un puşti de 13 ani s-a înecat la Plaja Olt din Slatina

FOTO-VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic Slatina, inaugurată cu concursuri şi premii

FOTO-VIDEO  A.M.R. patru zile până la inaugurarea piscinelor Clubului Nautic de la Slatina

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii