Slatina

articolul anterior articolul urmator

Noii consilieri locali ai Slatinei au depus jurământul. CITEŞTE AICI cine sunt “feţele noi”!

0
22 Jun 2012 18:05:08
Autor: Mugurel Manea
Numărând voturile pentru cei doi viceprimari ai Slatinei...
Numărând voturile pentru cei doi viceprimari ai Slatinei...

Azi a avut loc sedinţa de constituire a Consiliului Local al municipiului Slatina alcătuit din persoane alese în urma alegerilor din 10 iunie. Au fost prezenţi prefectul Eugen Ionică şi subprefectul Virgil Delureanu, precum şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, Romeo Petcan, care au supervizat derularea formalităţilor impuse de lege.

Agitaţie mare, astăzi, la Casa Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte din Slatina. Biroul Electoral Judeţean Olt a stabilit pentru ati desfăşurarea şedinţei de constituire a noului Consiliu Local al urbei.
Scrutinul din 10 iunie a adus partide şi feţe noi pe scena politică autohtonă. Surprizele nu au fost deloc puţine. PDL, partidul care “a făcut cărţile” în mandatul trecut 2008-2012, a ieşit cel mai şifonat şi va avea doar doi consilieri: Ana Anghel şi Dumitru Dogaru, sindicalist cu numele.

Formaţiunea politică care va da tonul în următorii patru ani în Consiliul Local Slatina va fi USL (PSD+PNL). Uniunea a fost votată de 20.819 slătineni, ceea ce înseamnă 62,56%. Majoritatea covârşitoare a USL din plenul CL Slatina va fi alcătuită din nu mai puţin de 14 consilieri: Minel Prina (ales viceprimar, n.a.), Ginel Petre, Ion Vătrai, Cristian Bircea, Emil Popa, Mihaela Stana (aleasă viceprimar, n.a.), Cătălin Ivan, Sorin Brătoi, Florin Obretin, Maria Tomireanu, Gigi Vâlceleanu, Virgil Bădescu, Mariana Matei şi Aurelia Tănase.


CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

USL va dicta, deci, în noua structură a CL Slatina, mai ales că va avea de partea şi primarul, Darius Vâlcov, ce şi-a zdrobit adversarii prin cele 66,72% din totalul de 33.444 voturi valabil exprimate. Acesta ajunge, astfel, la cel de-al treilea mandat consecutiv, după ce, în ultimii opt ani, a condus oraşul din partea PDL. Pe ansamblu însă, Vâlcov a fost reales în funcţie doar de o treime dintre locuitorii municipiului după ce, potrivit datelor BEM Slatina, aproape 39.000 de slătineni nu s-au prezentat la vot.

Oproiu, "bufonul" noului Consiliu Local

Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD) reprezintă însă surpriza totală a alegerilor de la Slatina. Ceea ce surprinde nu este doar faptul că a reuşit să intre în Consiliul Local Slatina, ci, mai ales, faptul că va avea mai mulţi reprezentanţi decât fostul partid de guvernământ. Astfel, “partidul-garsonieră” a acumulat în municipiu la scrutinul din 10 iunie un număr de 3.771 de voturi din totalul de 33.277 voturi valabil exprimate, adică 11,33%. Procentul îi permite să aibă trei consilieri în viitoarea structură a “parlamentului local” de la Slatina, aceştia fiind: Florin Bît, Dumitru Mugurel Crăciunică şi Sorin Floricu.

Un alt partid ce a reuşit să trimită reprezentanţi în Consiliul Local este UNPR. “Partidul trădătorilor”, cum a fost el numit de presă, are de-acum doi consilieri: pe Emil Albotă, fostul candidat la Primăria Slatina, şi Emanuel Oproiu, angajat al firmei dirijate din umbră de senatorul Ion Toma, liderul UNPR Olt. Dealtfel, la şedinţa de azi, Oproiu a ţinut să arate tuturor că ţinteşte poziţia de “bufon” al Consiliului Local după ce a venit cu o propunere ce a stârnit hazul tuturor celor prezenţi. Mai exact, acesta l-a propus pe Florin Bît, fost lider al organizaţiei de tineret a PDL, acum membru al PPDD, să fie unul dintre cei doi viceprimari ai Slatinei. Neinspirata sugestie a adunat doar cinci voturi, pe când celelalte două propuneri – Minel Prina şi Mihaela Stana – au adunat câte 17 voturi.

Toţi cei anterior nominalizaţi au depus, astăzi, jurământul de consilier local. În urma votului de azi, Minel Prina va trebui să îşi dea demisia din funcţia de administrator public (city-manager) al Primăriei Slatina.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările