Slatina

articolul anterior articolul urmator

O femeie a alertat Poliţia prin 112 că fiica sa minoră, însărcinată, este bătută de concubin. Ce au descoperit poliţiştii

0
2 Aug 2021 16:22:16
Autor: Alina Mitran
Minora le-a prezentat poliţiştilor o altă versiune FOTO: arhiva
Minora le-a prezentat poliţiştilor o altă versiune FOTO: arhiva

Printr-un apel la 112 recepţionat de poliţiştii din Olt vineri, 30 iulie 2021, se anunţa că o fată de 16 ani, care este însărcinată, ar fi bătută de concubinul său. Fapta a sesizat-o mama minorei, doar că totul s-a terminat neaşteptat.

Poliţiştii din Olt au pornit de urgenţă în căutarea fetei de 16 ani, despre care mama acesteia le-a spus că se află la locuinţa unui tânăr, în localitatea Bobiceşti. Fata, aflată în luna a treia de sarcină, a răsturnat însă spusele mamei sale. N-ar fi fost nici pe departe bătută, iar „căsătoria“ sa cu tânărul ar fi fost făcută cu acordul mamei.

„Colegii mei s-au deplasat în comuna respectivă, au constatat că realitatea este cu totul alta, adică minora plecase cu acordul mamei la concubin, noi am luat hotărârea să extragem minora de acolo, să o redăm familiei, respectiv mamei. Minora a declarat în prezenţa mamei, şi mama a fost de acord, că nu vrea să rămână la domiciliul mamei, motiv pentru care am dus-o la DGASPC. În momentul de faţă se află la DGASPC“, a declarat adjunctul şefului IPJ Olt, cms. Cristinel Rădoi.

Cazurile de violenţă domestică sunt printre cele mai sensibile, recunosc poliţiştii, şi sunt tratate în prezent cu maximă seriozitate, cu atât mai mult cu cât există în ţară exemple de situaţii scăpate de sub control în care agresorii au ajuns să-şi omoare victimele, a mai precizat şeful IPJ. Uneori se impune emiterea ordinelor de protecţie provizorii, alteori însă la faţa locului se constată că lucrurile stau diferit de cum s-a semnalat iniţial. 

O altă realitate este că din ce în ce mai mulţi minori părăsesc domiciliul. De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Olt  32 minori au plecat de acasă, fiind găsiţi de poliţişti şi redaţi familiilor sau, în cazurile în care la mijloc era vorba de rele tratamente sau de o problemă între minor şi părinţi sau familie, a fost solicitat sprijinul DGASPC.

Vă recomandăm şi:

30 iulie, Ziua mondială împotriva traficului de persoane: România este în topul ţărilor care furnizează victime pentru traficul sexual şi de muncă

România copiilor fugiţi de acasă. Centrul de Urgenţă din Vâlcea, închis pentru că „nu este adresabilitate”

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările