Slatina

articolul anterior articolul urmator

O şcoală din Slatina trece cu toate clasele în online. Trei cazuri de COVID-19 au apărut în rândul personalului

0
21 Sep 2020 18:49:19
Autor: Alina Mitran
De-abia întorşi în bănci, elevii au aflat că rămân în faţa calculatorului în perioada 22 septembrie - 10 octombrie FOTO. arhiva Adevărul
De-abia întorşi în bănci, elevii au aflat că rămân în faţa calculatorului în perioada 22 septembrie - 10 octombrie FOTO. arhiva Adevărul

O şcoală gimnazială din municipiul Slatina a adoptat în Consiliul de administraţie măsura ca timp de două săptămâni cursurile să se desfăşoare în mediul online.

Este vorba de Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu“ din Slatina, în care au apărut trei cazuri de COVID-19 în rândul personalului nedidactic. Două persoane sunt îngrijitori de curăţenie, care săptămâna trecută nu ar fi desfăşurat activitate în şcoală, iar cea de-a treia, un paznic de asemenea testat pozitiv, acesta din urmă fiind la post în prima săptămână de şcoală.

Cursurile se vor desfăşura în sistem online, începând din 22 septembrie. Programul va începe la ora 8,00, într-un singur schimb, spre deosebire de scenariul verde, în care, pentru a se respecta condiţiile de distanţare, se lucra pe grupe, cursurile desfăşurându-se pe platforma G-Suite sau pe platformele folosite în anul şcolar trecut. 

Inspectorul şcolar general al IŞJ Olt, prof. Victor Iacobescu, a declarat că managerul unităţii şcolare a înştiinţat inspectoratul, hotărârea fiind luată în ura discuţiilor cu specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

În alte trei unităţi şcolare din judeţ au apărut cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, clasele din care aceştia fac parte trecând de asemenea în sistem online pentru desfăşurarea cursurilor. Este vorba de Liceul Tehnologic „P.S. Aurelian Slatina“, Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările