Slatina

articolul anterior articolul urmator

Paul Stănescu, la depunerea candidaturii: „Chiar dacă murim jumătate din această ţară, preşedintele vrea alegeri“

4
22 Oct 2020 14:06:03
Autor: Alina Mitran
Pe lista de candidaţi a PSD Olt nu se mai regăseşte Florin Iordache FOTO: Adevărul
Pe lista de candidaţi a PSD Olt nu se mai regăseşte Florin Iordache FOTO: Adevărul

Candidaţii PSD Olt şi-au depus joi, 22 octombrie 2020, dosarele de candidatură la Biroul Electoral Judeţean Olt, primul pe lista de la Senat fiind secretarul-general al PSD, Paul Stănescu.

Paul Stănescu a făcut mai multe declaraţii la Slatina, cu ocazia depunerii dosarelor de candidatură pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, criticând guvernul liberal, vorbind despre cât de bine a guvernat în schimb PSD şi sancţionându-l pe „preşedintele PNL, Klaus Iohannis“ pentru insistenţa de a impune organizarea alegerilor generale cu orice preţ.

„Politic, sigur, suntem într-o situaţie specială, niciodată omenirea nu s-a mai întâlnit cu o asemenea criză pandemică, dar, sigur, asta e în toată lumea, toată Europa, dar felul în care Guvernul gestionează puterea astăzi, practic economia României merge într-un sens total greşit. Au împrumutat peste 10 miliarde de euro, nu ştim ce au făcut cu ele, am cerut de fiecare dată să ne spună ce-am făcut cu ele, nu ne-au spus. Partidul Social Democrat are trei direcţii clare: unu - sănătatea, doi - educaţia şi trei - poate să fie pe acelaşi palier  cu cele două - nivelul de trai al tuturor locuitorilor noştri, indiferent de categoria profesională din care fac parte. (...) De câte ori a guvernat Dreapta, dacă ne-aducem aminte, ne spuneau de luminiţa de la capătul tunelului, să strângem cureaua, şi în ultimă instanţă, prin 2010, un preşedinte a venit să taie şi salariile, şi indemnizaţiile, şi dacă nu era Curtea Constituţională, ne tăia şi pensiile. Deci, ce a făcut la putere Dreapta, ce a făcut la putere Stânga, lucrurile sunt evidente pentru toţi“, a spus Stănescu, fost preşedinte al PSD Olt şi primul candidat de pe lista PSD Olt pentru Senat.

Secretarul general al PSD a continuat tirada, atacându-l direct şi pe preşedintele României, pe care l-a numit „preşedintele PNL“.

„Aşa cum ştiţi, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ne-a spus că vrea alegeri anticipate pe 6 decembrie. Sigur, nu cred că se gândeşte la sănătatea românilor, are un singur scop, sau un singur ţel, alegeri generale pe 6 decembrie, şi eu le spun la colegii mei, mai în glumă, mai în serios, chiar dacă murim jumătate din această ţară, preşedintele vrea alegeri. De ce vrea alegeri? pentru că nu iese deloc din logica electorală pe care-o are, pentru că a văzut clar că în toate sondajele de opinie PNL-ul se prăbuşeşte şi vrea cât mai repede alegeri, fără să ţină cont absolut de nimic“, a mai spus Stănescu, ulterior vorbind despre propunerile PSD de pe lista pentru parlament.

Pe liste nu se mai regăsesc Alexandru Stănescu, fratele secretarului-general, dar nici Florin Iordache, despre care Paul Stănescu a menţionat: „începând de ieri, este preşedintele Consiliului Legislativ. A mers într-o altă direcţie, ne bucurăm că e acolo şi sper să fie o instituţie care să fie foarte bine coordonată de domnul Iordache“. Despre Dan Ciocan, fostul miliţian care s-a regăsit mai multe mandate la rând pe lista PSD, fiind exclus de curând, după ce PSD nu a reuşit să facă cvorum pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului, Stănescu a spus în schimb: „Chiar regret că a fost pe lista PSD“.

Iată şi cine se regăseşte pe cele două liste ale PSD Olt, cu menţiunea că PSD mizează în Olt pe câştigarea a două mandate de senator şi a patru mandate de deputat: 

Senat:

1. Paul Stănescu;

2. Siminica Mirea;

3.Cernat Cosmin Şerban;

4. Brătoi Sorin Cristian

5. Matei Mariana

Camera Deputaţilor:

1. Iancu Marius Ionel;

2. Grecu Ion Cătălin;

3. Barbu Florin Ionuţ;

4. Adrian Ionuţ Chesnoiu;

5. Albotă Emil Florin;

6. Sulger Cornelia;

7. Floreanu Cosmin;

8. Bărbulete Ion Adrian.

Vă recomandăm şi: 

Surse. Şerban Nicolae şi deputatul AKM şi-au dat demisia din PSD şi devin ecologişti

Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind uşa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

dracon
22.10.2020, 14:13:13

Daca v-ar lua dracu si pe tine si pe frate-tu ,nu ar fi nici o pierdere !

imsi imsi
22.10.2020, 14:22:35

dracon O urare care indica nivelul tau de urbanism !

dracon
22.10.2020, 18:05:00

O urare care poate se adevereste iar nivelul meu de ,,ruralism'' este bine merci, in schimb tu vezi-ti de lins PSD-ul in continuare !

imsi imsi
22.10.2020, 14:21:28

Chiar asa cce a facut Catzu cu alea 10 mlrd ? joianis chiar este presedintele PNL uului nu va mai ofuscati degeaba. Ar trebui ca PNL ul sa plateasca chirie pt Cotroceni ca prostul ala sta de pomana acolo.

-1 (1 vot)
Modifică Setările