Slatina

articolul anterior articolul urmator

„Petrică“, şeful staborului din Corabia, şi „Şuncă“, arestaţi pentru tâlhărie. Au furat un cal şi o căruţă, lăsându-şi victimele în câmp

0
13 Dec 2019 09:59:50
Autor: Alina Mitran
Victima a ajuns să plătească un preţ exorbitant pentru căruţa cumpărată cu patru ani în urmă FOTO: Arhiva Adevărul
Victima a ajuns să plătească un preţ exorbitant pentru căruţa cumpărată cu patru ani în urmă FOTO: Arhiva Adevărul

Doi bărbaţi, tată şi fiu, sunt în arestul poliţiei după ce la începutul săptămânii au furat de pe un drum judeţean un cal şi o căruţă, lăsându-l pe proprietar în drum cu trei copii minori.

Petre Zamfir, care, spun surse din anchetă, ar fi chiar şeful staborului, forul care îi judecă pe membrii etniei rome din Corabia,şi fiul său Niculin, zis „Şuncă“, au tâlhărit în 9 decembrie un bărbat de 31 ani, şi el membru al comunităţii de romi. Cei doi l-au urmărit cu o maşină pe bărbatul tâlhărit, iar pe DJ 543, între Corabia şi Izbiceni, l-au dat jos din căruţă, împreună cu cei trei copii ai săi, cel mai mare de doar 12 ani, luându-i calul şi căruţa. Cu o zi înainte, bărbatul tâlhărit a fost agresat de cei doi.

Conflictul a pornit în urmă cu patru ani, când victima a cumpărat de la agresori un cal şi o căruţă, pe care ar fi trebuit să le achite în 7 luni. Pentru că nu a reuşit, au început să curgă „penalităţile“. În final, în cei patru ani, bărbatul a ajuns să le dea un cal şi o căruţă, dar şi 500 euro, însă, au susţinut bărbaţii, tot le-ar mai fi fost dator cu 2.000 euro.

La percheziţiile efectuate la domiciliul celor doi bărbaţi reţinuţi au fost descoperite două agende pline cu nume, cel mai probabil persoane care aveau datorii la cei doi. În final bărbaţii au fost arestaţi, în 11 decembrie 2019, pentru tâlhărie, şantaj şi cămătărie.

„În cursul zilei de 09 decembrie a.c., în jurul orelor 11:45, un bărbat de 31 de ani, din oraşul Corabia, judeţul Olt, a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Drumul Judeţean 543 pe raza localităţii, doi bărbaţi l-ar fi fost deposedat prin violenţă de un cal şi o căruţă, după care cei doi au plecat într-o direcţie necunoscută.
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia, au fost identificaţi cei doi bărbaţi cu vârstele de 59 şi 30 de ani, ambii din oraşul Corabia, judeţul Olt, bănuiţi de comiterea faptei.

Faţă de aceştia, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, iar în ziua de 11 decembrie  au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Olt.

În cursul zilei de 12 decembrie, cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile“, a transmis IPJ Olt prin intermediul unui comunicat de presă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările