Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic Slatina, inaugurată cu concursuri şi premii

0
28 Jun 2014 17:26:12
Autor: Mugurel Manea
Noul "look" al Plajei Olt arată condiţii excelente de relaxare pentru publicul larg  (FOTO: Mugurel Manea)
Noul "look" al Plajei Olt arată condiţii excelente de relaxare pentru publicul larg  (FOTO: Mugurel Manea)

Noua faţă a  Plajei Olt din cadrul Clubului Nautic Slatina, amenajată la intrarea în municipiu dinspre Craiova, a fost oficial dezvăluită publicului conform programului stabilit de autorităţile locale, adică sâmbătă – 28 iunie, după ora 10.00. Plaja Olt, acum modern reamenajată, face parte dintr-un amplu proiect ce vizează transformarea întregii zone menţionate într-unul dintre cele mai moderne locuri de agrement din ţară.

Slătinenii, dar nu numai, au luat cu asalt vechea Plajă Olt de la intrarea în oraş dinspre Craiova după ce au auzit din presă că ceea ce cunoşteau ei sub acest nume a fost complet restaurat şi modernizat. Parcarea amenajată de cele patru firme care şi-au adjudecat licitaţia de anul trecut a fost aproape integral ocupată de autoturismele care “au descărcat” clienţi pe bandă rulantă. Astfel, începând cu orele 10.00, atunci când accesul publicului a fost deschis către Plaja Olt, maşinile au sosit neîncetat. Înarmaţi cu prosoape, cei care cu venit sâmbătă – 28 iunie, la inaugurarea noii Plaje Olt, nu au mai avut nevoie de altceva deoarece aici există deja, de acum, tot ceea ce ai nevoie într-un asemenea spaţiu: fie un loc amenajat special unde se comercializează băuturi răcoritoare, fie mâncare fast-food, mititei etc. Nu au fost uitate duşurile solare, vestiarele noi sau grupurile sanitare.

Cei care au venit la Plaja Olt, sâmbătă, au avut parte de multe activităţi, respectiv concursuri dotate cu premii, ce s-au derulat până seara. Concursurile au fost următoarele: amenajare castele de nisip pe echipe, cursă pe umeri pentru părinţi şi copii, table – adulţi, skanderberg şi flotări, concurs băut bere, alergare cu tava de cocktail-uri pe echipe, karaoke. Premiile au constat în: pachete cu bere, biciclete, skate-uri, abonamente la piscine Plajei Olt şi la Bazinul de înot ş.a.

Ziua inaugurării noii Plaje Olt a fost apreciată de cei care au venit aici, mulţi nevrând să rateze ziua în care accesul a fost liber deoarece, începând de duminică, tariful de intrare va fi de 15 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii. Programul de funcţionare al Plajei Olt: zilnic, între orele 10.00-20.00. Noua imagine a zonei i-a încântat pe toţi cei care au venit aici.

“Eu am fost aici şi când era vechea piscină, adică cea de acum – dar nemodernizată, şi pot să vă spun că e o diferenţă enormă. Totul este mai curat, piscina mare nici nu zici că este cea veche după ce au făcut ce i-au făcut, apa este albastră şi nu îţi vine să mai ieşi din apă, avem umbreluţe de soare din stuf… Ce să mai zic, nici nu crezi că eşti la Slatina – serios!, este foarte frumos, ba chiar şi nisipul pare altfel, cred să l-au schimbat că pare foarte finuţ. Este frumos totul, mă bucur că avem şi noi, în sfârşit, un loc unde să venim vara că ajunsesem de râsul tuturor”, a spus Adelina Dumitru.

Plaja Olt, o etapă intermediară în apariţia Clubului Nautic

Momentul inaugurării oficiale a Plajei Olt a fost marcat şi de reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. Edilul Minel Prina a precizat că Plaja Olt, redată publicului după un an de pauză în condiţii total schimbate, reprezintă doar prima etapă a proiectului de 340 miliarde lei vechi care se dezvoltă în zona cu pricina.

“Am reuşit, astăzi (sâmbătă – 28 iunie), să ne ţinem o parte din promisiune, şi anume să dăm în folosinţă Plaja Olt şi cele două piscine amenajate aici, luna viitoare vor veni şi hidrobicicletele, după care, anul viitor, vom avea gata tot complexul acesta pe care l-am numit Club Nautic. Mai exact, aici şi acum avem plajă, piscină, debarcader pentru hidrobiciclete, debarcader pentru viole-vele şi bărci cu motor, inclusiv caiac-canoe. După care vom trece în partea cealaltă a insulei, unde se lucrează în continuare pentru finalizarea acestui mare şi complex proiect; acolo va fi amenajat, până anul viitor, un perete pentru căţărat, zone de tras cu arcul, teren de volei-beach, tenis de câmp, baschet-fotbal, o zonă de fitness, un SPA, mini-golf ş.a. Este un proiect amplu, un proiect pe care l-am finanţat în cea mai mare parte de la bugetul local (25 milioane lei, n.a.), la care se adaugă şi o contribuţie a Comunităţii Europene”, a declarat Prina, care i-a avut alături de el pe fostul primar, Darius Vâlcov, dar şi pe Silviu Neacşu, prefect al judeţului, Paul Stănescu - preşedintele Consiliului Judeţean Olt, respectiv pe Marius Oprescu, vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii.

Ce dotări va avea Clubul Nautic de la Slatina

Practic, noua Plajă Olt redată publicului sâmbătă face parte integrantă dintr-un amplu proiect de transformare a perimetrului aferent acestei zone, perimetru ce urmează a căpăta un aspect modern care, cred autorităţile locale, va pune Slatina pe harta celor mai bune locuri de agrement din ţară ce nu trebuie ratate. Şi nici nu este de mirare că autorităţile locale visează la aşa ceva din moment ce fondurile investite în acest proiect au o valoare foarte mare: 340 miliarde lei vechi, parte bani europeni, parte bani de la bugetul local.

Propriu-zis, proiectul amenajării Clubului Nautic de la Slatina prevede amenajarea unor facilităţi precum: ponton tip terasă-restaurant, un debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cuprinzând nouă culoare de câte 1.000 metri, n.a.), terenuri de sport pentru minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, spaţii pentru fitness şi SPA, 150 locuri de parcare ş.a. Autorităţile locale au estimat că amenajarea Clubului Nautic va duce la crearea a cel puţin 50 de noi slujbe stabile. Clubul nautic ar urma să fie funcţionabil tot anul, nu doar în perioada estivală. Investiţia se întinde pe aproape zece hectare de teren care, până în vara anului trecut - când au început lucrările, se aflau în paragină. La acestea se adaugă alte 15 hectare luciu de apă. Valoarea proiectului se ridică la la 34 milioane lei (340 miliarde lei vechi, n.a.), jumătate fiind jumătate din fonduri europene, jumătate de la bugetul local. Lucrările trebuie terminate până în februarie 2015 cel târziu, ele fiind executate de un consorţiu alcătuit din patru firme: Sport Arena SRL Slatina, Cafmin SRL Slatina, Electric Total SRL şi Panadria SRL Găneasa.
 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Piscinele de la Plaja Olt a Clubului Nautic din Slatina vor fi inaugurate sâmbătă

FOTO-VIDEO  A.M.R. patru zile până la inaugurarea piscinelor Clubului Nautic de la Slatina

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii