Preşedinte de Consiliu Judeţean testat pentru SARS-CoV-2, acuzat de regim preferenţial. „Nu eu am cerut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a fost testat pentru noul coronavirus, rezultatul fiind negativ. Soţia sa lucrează într-o instituţie în care un angajat a fost testat pozitiv. Cum răspunde acuzaţiilor că ar fi beneficiat de tratament preferenţial.

Marius Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, a fost testat, marţi, 26 mai 2020, pentru SARS-COV-2, după ce la Primăria Piatra-Olt a apărut un caz confirmat cu noul coronavirus la o angajată din cadrul Departamentului Stare Civilă. Femeia a luat contact cu o asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, unde de la începutul săptămânii trecute evoluează un focar care a dus numărul persoanelor infectate la 20 doar în rândul angajaţilor SJA.

Legătura cu această instituţie există prin prisma soţiei preşedintelui CJ Olt, care este salariată a Primăriei Piatra-Olt. În aceeaşi instituţie lucrează şi cumnatul preşedintelui CJ Olt, care este viceprimar, iar angajata confirmată cu noul coronavirus este de asemenea rudă cu Marius Oprescu, însă nu ar fi avut întâlniri în mediul privat în ultima perioadă, relaţiile între cele două familii nefiind foarte strânse. În toată primăria au fost testate 23 persoane, printre acestea şi soţia lui Marius Oprescu, reprezentanţii DSP Olt, spune acesta, luând hotărârea de a-l testa şi pe şeful CJ Olt.

„În baza anchetei a reieşit că trebuie să fiu testat“

„Testarea mea a avut loc în baza unei anchete epidemiologice făcute de către DSP Olt. Nu eu am stabilit să fiu testat, nu eu am cerut să fiu testat, în baza anchetei a reieşit că trebuie să fiu testat. Sunt contact al persoanelor de la Piatra-Olt, care, la fel, erau... Soţia mea nu este în izolare, nu i s-a impus izolarea, şi de asemenea nu ştiu toate datele de la Piatra-Olt , cine şi câţi au fost băgaţi în izolare“, a declarat, joi, 28 mai 2020, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, la finalul şedinţei de consiliu.

Discuţiile au apărut în contextul în care numărul contacţilor direcţi ai cazurilor deja confirmate din focarul de la Ambulanţa Olt este de ordinul sutelor. Nu toţi, însă, au şi fost testaţi, foarte mulţi fiind plasaţi în izolare pentru 14 zile şi sfătuiţi să se adreseze medicului dacă apar simptome specifice de COVID-19, situaţie în care le vor fi recoltate probe pentru confirmare. Au fost testaţi, în schimb, contacţii care lucrează în prima linie: personal medical, personal de ordine publică etc.

În judeţul Olt funcţionează în prezent două laboratoare în care se lucrează teste pentru determinarea noului coronavirus. Unul este deja acreditat, cel din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Aliementelor Olt, şi lucrează probe recoltate de DSP Olt, al doilea, care a fost instalat de curând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind achiziţionat din fonduri judeţene, este în procedură de acreditare.

La cel de-al doilea laborator ar urma să fie testaţi în curând toţi contacţii cazurilor din focarul de la Ambulanţa Olt, a precizat din nou preşedintele CJ Olt joi, dar şi personalul expus riscului pe întreg teritoriul judeţului: poliţişti, jandarmi, personal medical, anumiţi funcţionari etc. Costul testelor ar urma să fie suportat din fonduri judeţene.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite