Slatina

articolul anterior articolul urmator

Prima persoană care a încălcat condiţiile de izolare şi va fi plasată în carantină instituţionalizată cu plata serviciilor. Cât are de achitat

9
31 Mar 2020 16:32:04
Autor: Alina Mitran
Încălcarea condiţiilor de izolare conduce spre carantină FOTo: Shutterstock
Încălcarea condiţiilor de izolare conduce spre carantină FOTo: Shutterstock

Poliţiştii din Olt au sancţionat în judeţ prima persoană care a ieşit în afara locuinţei, deşi se afla în izolare. A fost plasată în carantină, pe care o va suporta din fonduri proprii, şi are de plătit şi o amendă substanţială.

O persoană care se afla în izolare la domiciliu a fost surprinsă de poliţişti în afara locuinţei, aceştia aplicându-i o amendă de 5.000 lei, dar şi măsura plasării în carantină instituţionalizată. De la emiterea Ordonanţei Militare nr. 4, cei surprinşi încălcând prevederile acesteia sunt obligaţi de asemenea să suporte şi costurile carantinării. O zi de carantină este decontată de stat cu 300 lei, prin urmare, în cazul celor care au obligaţia să suporte singuri costurile rezultă o sumă de plată de 4.200 lei.

„În urma activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, forţele de ordine au continuat să acţioneze în sistem integrat, fiind angrenaţi aproximativ 500 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi şi militari care au vegheat la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanţele militare.

Au fost verificate peste 1800 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu. Astfel, a fost depistată, în proximitatea locuinţei, o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, fiind plasată în carantină instituţionalizată, sub pază. Aceasta a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, suportând şi toate chetuielile generate de carantinare.
Reamintim cetăţenilor care se află sub măsura izolării la domiciliu că, în situaţia în care sunt identificate în afara spaţiului de izolare, vor fi plasate în carantină forţată şi vor fi obligate să suporte toate chetuielile efectuate cu carantinarea lor“, a transmis Prefectura Olt.

Poliţiştii au mai aplicat alte 191 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, valoarea totală a amenzilor fiind de 338.590 lei.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

aşa şi aşa
31.03.2020, 17:11:48

N-o să plătească nimeni nimic... Astea-s poveşti de adormit copiii... Statul român impotent crede că astfel sperie pe cineva, şi doar-doar va mai limita mişcarea în rîndul populaţiei, limitare care oricum nu are efectul scontat, poate doar asupra economiei, pe care o va ruina complet... "Şmecherii" şi iresponsabilii, oricum nu se simt intimidaţi de aşa ceva... Oricum, toată această afacere, cu limitarea mişcării, dar mai ales prostia comunistă cu "declaraţiile" pe propria răspundere a deplasării, sînt doar nişte pîrghii de familiarizare (antrenare) a "organelor de ordine" în ceea ce va urma, cînd populaţia va ajunge la capătul răbdării, dar mai ales la fundul sacului... Ce nu iau în socoteală "guvernanţii" e că "organele" o vor lua la sănătoasa cănd milioane de oameni vor ieşi în stradă de foame şi disperare, cum fac acum laşele (o mare parte) "cadre" medicale...

+4 (6 voturi)
Baldwin Rochelle
31.03.2020, 19:09:03

Comentariu considerat abuziv.

Herr Hoher
31.03.2020, 21:26:04

Pai, intrebati-o pe mamica dv daca este amatoare.

+6 (6 voturi)
Olteanul.com
31.03.2020, 20:43:59

Va dati seama? 300 de lei pe zi pe ziua de carantina? Si omul nu primeste nimic, decat mancare de toata jena si un sectorist trece pe acolo ca sa ii verifice. De ce suma asta imensa? 300 de lei pe zi pentru nimic. Cine si-a dat hotelul pentru carantinare a facut bani buni. Mai ales smecherii de pe litoral care stiau ca nu mai prind nimic sezonul asta acum isi freaca mainile, dau si ei spaga mai departe, dar, pe praful asta sa ai hotelul full minimum 14 zile de fiecare pacient...

+3 (5 voturi)
Taylor Susan
31.03.2020, 22:09:19

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)