Primării din Olt salvate de la faliment în ultimul moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de şase primării din judeţul Olt, ameninţate până mai deunăzi cu intrarea în faliment, au reuşit să se salveze în ultimul moment. Ajutorul le-a venit de la Guvern, care a fost de acord, zilele trecute, cu alocarea sumei necesare acoperirii datoriilor acumulate de administraţiile locale aflate în impas. Dintre cele şase primării, una ieşea în evidenţă prin vechimea ei: 12 ani.

Salvarea celor şase primării a venit marţi – 21 octombrie, când Guvernul a aprobat, în şedinţa derulată în cursul zilei menţionate, alocarea sumei de 4,5 milioane lei pentru stingerea unor datorii acumulate de administraţiile locale de la Olt. Primăriie locale respective, între care şi un oraş - Corabia, se aflau în incapacitate de plată şi erau la un pas să le fie blocate conturile sau să intre în faliment dacă nu ar fi făcut rost de bani. Dintre cele şase primării, una dintre ele avea “la purtător” o datorie veche de acum 12 ani. Este vorba despre comuna Obârşia, ce acumulase un debit de 2,6 milioane lei către o firmă de construcţii.

“Este vorba despre arierate acumulate de noi în urma reabilitării şcolilor de pe raza comunei pe vremea lui Adrian Năstase, care, din totalul de şapte miliarde lei vechi cât reprezenta valoarea lucrărilor efectuate, am primit doar 1,5 miliarde lei. Pe vremea lui Emil Boc nu am primit niciun leu, fapt ce ne-a creat mari probleme până acum, când ne-a ajuns cuţitul la os, am intrat în incapacitate de plată şi, dacă nu am fi primit aceşti bani, intram în faliment, nu mai puteam să funcţionăm ca şi primărie”, a declarat Tudor Udrea, edilul localităţii.

Şi oraşul Corabia avea probleme financiare după ce profesorii de la câteva şcoli au câştigat în instanţă drepturi salariale restante. În plus, Spitalul Orăşenesc înregistra şi el datorii mari către furnizorii de medicamente şi cei de material lemnos din iernile trecute.

Sumele primite de la Guvern de către cele şase primării din judeţ au fost distribuite după cum urmează: Corabia - 986.000 lei, Obârşia - 2,6 milioane lei, Morunglav - 490.000 lei, Tufeni - 290.000 lei, Gura Padinii - 138.000 lei şi, respectiv, Drăghiceni - 44.000 lei.
 

Mai puteţi citi:

Oltul agrar de dinainte de ’89: de la export de cereale şi legume, prună uscată sau răchită, la import de orice

Ajutor nesperat de la Guvern pentru autorităţile locale din Slatina

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite