Slatina

articolul anterior articolul urmator

Primarul comunei Dobrosloveni, localitatea din care Alexandra a plecat cu o maşină de ocazie: „Să dispară cei care lucrează ilegal şi fac traficul ăsta“

0
31 Jul 2019 10:40:31
Autor: Alina Mitran
Alexandra a plecat, miercuri, 24 iulie 2019, cu o maşină de ocazie spre Caracal, maşina condudă de Gheorghe Dincă
Alexandra a plecat, miercuri, 24 iulie 2019, cu o maşină de ocazie spre Caracal, maşina condudă de Gheorghe Dincă

Primarul localităţii Dobrosloveni spune că fenomenul „rechinilor“, cei care fac transport ilegal, este cunoscut de poliţişti, însă şi tolerat. Din comuna sa foarte multă lume preferă acest tip de transport.

 
Gheorghe Tudoraşcu, primarul localităţii Dobrosloveni, cere autorităţilor să stopeze fenomenul transportului ilegal, la care foarte multă lume apelează fără să cântărească pericolele. Chiar din Dobrosloveni, comuna situată la 7 kilometri de Caracal, oamenii pleacă frecvent spre municipiu cu maşinile de ocazie şi acelaşi lucru se întâmplă şi la întoarcere. Primarul mai spune că prin localitate ar avea traseu mai multe reţele de microbuze, dar că pur şi simplu s-ar fi înrădăcinat acest obicei, de a pleca rapid cu prima maşină care opreşte. Primarul recunoaşte chiar că a apelat şi el, la rândul lui, la acst tip de transport, dar că acum realizează pericolul. „De mic copil, tot timpul, ştiu şi eu, am făcut «ocazia»“, a declarat primarul într-o transmisiune la Digi 24. Acesta cere însă controale pe acest segment de activitate. „Am încercat şi încercăm să-i facem (n.r. – pe cetăţeni) să înţeleagă lucrul ăsta. Plus de asta, ar trebui să dispară cei care lucrează ilegal şi fac traficul ăsta. Se ştiu de mult şi nu i-a oprit nimeni. E timpul să-i oprească. E momentul să fie opriţi, să intre în legalitate“, a mai spus primarul.
 
Pe de altă parte însă, una dintre bunele prietene ale Alexandrei, Marina, declara pentru adevărul cu trei zile în urmă că tinerii sunt obligaţi să apeleze la „ocazie“ chiar şi în timpul şcolii, cu atât mai mult cei din satele componente ale comunei Dobrosloveni, care nu sunt situate în centru, pe drumul naţional. 
 
„Eu chiar mergeam cu ocazie, n-am să mai merg acum. N-avem autobuz, de la mine (n.r.  satul Reşca al comunei Dobrosloveni) şi până în centru merg şi cu ocazie. În timpul şcolii avem la ora 12.00 şi atât. Dimineaţa şi la 12.00, spre Caracal. Când începeam la ora 2.00, era prea devreme (n.r. - să plece cu microbuzul) de multe ori nu aveai cu cine să stai prin oraş, şi plecam mai târziu, cu ocazie. Seara n-am mers cu ocazie, la ora 20.00, când plecam de la liceu, pentru că mi-era frică“, declara Marina.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările