Slatina

articolul anterior articolul urmator

Primul avocat din oficiu a dezvăluit cum a mărturisit Gheorghe Dincă cele două crime: „Chiar mi-a solicitat să rămână singur cu acest poliţist“

10
4 Aug 2019 23:32:41
Autor: Alina Mitran
Gheorghe Dincăp ar fi mărturisit crimele la scurt timp după ce a purtat o discuţie cu un poliţist
Gheorghe Dincăp ar fi mărturisit crimele la scurt timp după ce a purtat o discuţie cu un poliţist

Bogdan Alexandru, avocatul care l-a reprezentat din primul moment al preluării dosarului de către DIICOT, a dezvăluit într-un interviu televizat cum a ales Gheorghe Dincă, suspectat că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, să mărturisească cele două crime.

Gheorghe Dincă a refuzat, timp de două zile, să recunoască în faţa anchetatorilor că el este cel care le-a omorât pe cele două fete dispărute din Caracal, Alexandra Măceşanu (15 ani) şi Luiza Melencu (18 ani), deşi sub ochii lui poliţiştii care au descins, în dimineaţa zilei de vineri, 26 iulie 2019, în locuinţa lui au găsit într-un incinerator din curte oase calcinate, resturi dentare şi câteva bijuterii în cenuşă. Refuzul a fost categoric, a declarat primul său avocat din oficiu, Bogdan Alexandru, desemnat de Baroul Dolj să-l reprezinte, până duminică după-amiază.

Decizia clientului său de a mărturisi, duminică, 28 iulie 2019, că este autorul celor două crime l-a luat prin surprindere pe avocat, a declarat acesta într-un interviu realizat de România TV.

„Nu puteai să te gândeşti că urmează o recunoaştere“, a spus avocatul. Momentul mărturisirii a intervenit, însă, la foarte scurt timp de la discuţia lui Gheorghe Dincă cu un anume poliţist. „A cerut să stea de vorbă cu un poliţist. A cerut să stea de vorbă singur cu acel poliţist. Imediat (n.r. – după discuţie) a recunoscut.  E vorba de minute“, a spus avocatul. „Acel poliţist a discutat inclusiv cu soţia dânsului“, a precizat avocatul Bogdan Alexandru, menţionând că cel mai probabil poliţistul solicitat de inculpat nu este un poliţist din Dolj, pentru că nu l-a văzut în rândul acestora. Conform unui jurnalist România TV, cel care, de altfel, a realizat interviul cu avocatul Bogdan Alexandru, numele poliţistului ar fi Marius Preda.

Avocatul a relatat pe larg ce a supus inculpatul în timpul audierilor şi a menţionat chiar şi detalii privind solicitările lui Gheorghe Dincă pe perioada cercetărilor, faptul că a cerut să vorbească cu membrii familiei şi că soţia este cea care i-a dus hainele de schimb solicitate.

CITIŢI ŞI: Ce le-a declarat Dincă anchetatorilor cu privire la Luiza: „Făcea aluzie să-i dau bani şi i-am oferit o partidă de sex, dar se prefăcea că nu vrea“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Basarab Peruca
5.08.2019, 08:43:51

Sunteti atat de absurzi cand mentionati prezenta bijuteriilor de argint in cenusa unui cadavru "cica" ars complet incat ma intreb daca v-ati pierdut intr-atat de mult simtul penibilului. Alina Mitran tot dumneata ai scris aseara articolul in care l-ai citat pe Sorin Lesnic, doctor în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Olt, in care acesta ne explica el ceva despre un experiment din Germania. In virtutea acelui articol, pe care il folosesti ca pretext, publici acum chestia asta. Nu vrei sa ne dai un link catre revista in care e publicat experimentul din Germania, sa-l citim si noi ? Ca stii, studiile recunoscute si certificate de catre comunitatea stiintifica sunt de obicei indexate in anumite directoare de specialitate si baze de date. Eu astept cu interes linkul. Ca fapt diverse acest individ, pe a carui declaratie iti bazezi ultimele 2 articole, e fost membru ALDE, transferat in 2018 la USR si cercetar in 2013 pentru abuz in serviciu. E groaznic la baza argumentatiei tale sa stea practic un PSDIST cu trecut indoielnic.

-1 (1 vot)
Alfa Omega
5.08.2019, 08:59:59

Deci dinca era informatorul politistului sau era in legatura cu acesta , i-a spus desigur ca nu il mai poate tine in brate si trebuie sa marturiseasca ca sa scape cu o pedeapsa usoara ca el a marturisit !Inca o data legatura politistilor cu infractorii si de data asta mai grav o legatura majora cu un infractor cel putin criminal daca nu chiar criminal in serie !

IonIon Codreanu
5.08.2019, 09:15:41

Dincă a mărturisit CE I S-A CERUT să mărturisească! De frică a făcut-o și o face. I s-a promis o pedeapsă ușoară. Se protejează astfel o rețea importantă. În care este implicat STATUL. Fetele au fost răpite, ca și atâtea altele, pentru PROSTITUȚIE. A ieșit ”nasol” doar cu Alexandra, care era isteață și a sunat la 112. Dar, ”se rezolvă”, după cum se vede...

0 (2 voturi)
Cappatrat Casargoz
5.08.2019, 09:46:21

Daca exista jurnalisti care vor sa se documenteze: https://www.dovepress.com/forensic-investigation-of-burnt-human-remains-peer-reviewed-fulltext-article-RRFMS

+1 (1 vot)
Ilisie Ioan
5.08.2019, 10:27:27

Bine că nu a cerut să rămînă singur cu o elevă, poate acceptau. O porcărie!

Vezi toate comentariile (10)