Procurorii de caz, audiaţi de colegi în dosarul crimelor de la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii aşteaptă noi răspunsuri şi de la cei doi procurori care au instrumentat iniţial „cazul Alexandra“, respectiv procurorul Ovidiu Cristian Popescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, şi procurorul Liviu Vasilescu, procuror în cadrul DIICOT - structura teritorială Craiova.

Primul a fost desemnat drept procuror de caz după ce dispariţia Alexandrei Măceşanu a fost înregistrată la parchetul din Caracal, la ore bune, însă, de la telefonul disperat al fetei, procurorul Popescu fiind cel care a obţinut autorizaţiile de la judecător pentru percheziţiile derulate în ziua de 25 iulie şi descinderea în curtea lui Gheorghe Dincă din dimineaţa de 26 iulie. Procurorii au dat deja explicaţii în faţa Inspecţiei Judiciare şi a colegilor de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul Liviu Vasilescu, pe de altă parte, s-a alăturat anchetei chiar din 25 iulie 2019, invocând „modus operandi“ şi făcând, astfel, legătura între dispariţia Luizei Melencu, pe care o investiga, şi dispariţia Alexandrei. Este cel care a oferit echipei de căutare a Alexandrei o fotografie a maşinii lui Gheorghe Dincă, pe care o avea la dosarul Luizei, de-abia în noaptea de 25/26 iulie 2019, cu foarte puţin timp înainte ca anchetatorii să identifice adresa de la care Alexandra a dat telefonul şi să stabilească faptul că au de a face cu Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au decis să-l trimită marţi, 3 septembrie 2019, pe suspectul crimelor de la Caracal în faţa medicilor competenţi să stabilească dacă bărbatul a avut discernământ la momentul comiterii faptelor.

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 ani, din Caracal, care în 28 iulie 2019 a mărturist că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, fetele luate cu maşina „la ocazie“, va părăsi astăzi arestul central din Capitală pentru a sta în faţa medicilor specialişti competenţi să stabilească dacă bărbatul a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Dincă şi-a dat acordul şi pentru testarea cu poligraful, această investigaţie urmând să aibă loc după efectuarea expertizei psihiatrice. Cea mai importantă întrebare la care anchetatorii aşteaptă răspuns din partea suspectului este dacă acesta a mai comis şi alte crime, cu atât mai mult cu cât resturile umane găsite, la indicaţia lui Dincă, în liziera de la marginea oraşului Caracal nu au putut oferi, la o primă expertizare, un profil ADN, fiind în stare avansată de degradare.

Procurorii DIICOT care anchetează cazul celor două crime deja mărturisite îi vor audia în această săptămână, la sediul central al DIICOT, pe mama Luizei Melencu şi pe bunicul acesteia, chiar dacă rudele fetei au mai stat până acum faţă în faţă cu anchetatorii, pe parcursul derulării cercetărilor în dosarul dispariţiei Luizei.

CITIŢI ŞI: Cum fac poliţiştii blaturi cu hoţii ca să scape de dosarele penale. „Domnişoară, se putea şi mai rău!“

Misteriosul caz al comisarului Pistol, singurul şef de poliţie din Caracal pe care şefii au hotărât să nu-l cerceteze după dezastrul din ancheta răpirii Alexandrei

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite