Slatina

articolul anterior articolul urmator

Protoiereul de Caracal: Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Avram Iancu şi chiar şi Ceauşeşcu s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti unde a ajuns societatea română

2
4 Oct 2018 17:59:20
Autor: News.ro
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Protoiereul de Caracal, Mihai Vînătoru, a afirmat, joi, la un eveniment de promovare a referendumului, că Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Avram Iancu şi "chiar şi Nicolae Ceauşeşcu s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti unde a ajuns societatea română". El s-a întrebat, retoric, ce este dragostea între doi bărbaţi, adăugând că dragoste are omul şi pentru animale: "oare se poate căsători omul cu o capră?".

Protoiereul de Caracal, preotul Mihai Vînătoru, a afirmat, joi, la Drăgăneşti-Olt, la un eveniment la care oamenii sunt îndemnaţi să meargă la referendum şi să voteze "Da", că Dumnezeu nu i-a lăsat pe oameni "cu apucături de alt gen".

"Nouă oamenilor ne place să credem că suntem cei mai evoluaţi din regnul.... din viaţa asta, de pe lumea asta, ne place să credem că suntem cei mai grozavi. Dar iertaţi-mă, aşa ar trebui să fie, pentru că suntem construiţi, zidiţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Numai că Dumnezeu nu ne-a lăsat cu apucături de alt gen. La Proverbe, în Cartea Sfântă, spune: du-te leneşule, la furnică şi ia exemplul ei... şi multe alte proverbe care ne dau exemple de viaţă. De ce oare ceea ce a lăsat Dumnezeu noi considerăm că nu e normal, adică nu e suficient ca o femeie şi un bărbat să facă o familie? De ce noi considerăm că e suficient sau e bine ca doi bărbaţi să facă o familie, bazându-se pe dragoste, iertaţi-mă, dar ce anume dragoste? Păi la urma urmei, iertat să-mi fie, dragoste are şi beţivanul de sticla lui, poate să se căsătorească cu sticla lui. Dragoste are şi un om faţă de un animal, oare se poate căsători omul cu o capră? Se poate căsători omul cu o vacă? Deci iată întrebări la care nu ştiu dacă vom găsi un răspuns care să fie credibil", a spus el.

Preotul a adăugat că acesta este anul centenarului, i, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, de la Primul Război Mondial, de la luptele de la Mărăşeşti, spunând că "lupta" pentru referendum este "Mărăşeştiul nostru".

"Şi Ştefan cel Mare, şi Mihai Viteazu, şi Avram Iancu şi până la urmă chiar şi Nicolae Ceauşeşcu s-ar răsuci în mormânt dacă ar şti unde a ajuns societatea română. Deci haideţi să fim români, să ne păstrăm tradiţia aşa cum o avem de la Dumnezeu", a încheiat protoiereul.

Cateva zeci de persoane participă la eveniment, unde sunt îndemnate: " Apără căsătoria dintre un bărbat şi o femeie" şi "Apără copiii României!". 

De asemenea, printre participanţi se află şi aproximativ 30 de preoţi. Unul dintre aceştia, Gheorghe Lală, a spus, referitor la homosexuali, că trebuie să meargă la medic, întrucât ştiinţa a avansat şi se pot trata.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Banan Crudu
5.10.2018, 16:31:31

"Protonul" de Caracal(!!) ar trebui să pună acele întrebări lui Pomohaci, sau lui ăla de la Huşi. Poate cunosc ei răspunsul la dilemele omului ăsta, privitor la "dragostea unui bărbat pentru al bărbat".

+2 (2 voturi)
Wolfgang FrunzaMacra
5.10.2018, 18:00:39

"Se poate căsători omul cu o vacă?" - pai daca n'ai fost si tu mai atent inainte sa ajungi sa raspunzi "DA!".

-1 (1 vot)
Modifică Setările