Slatina

articolul anterior articolul urmator

Reacţie alergică severă în cazul unei femei care s-a vaccinat la Slatina: „La acest moment starea persoanei este bună“

0
22 Feb 2021 18:30:11
Autor: Alina Mitran
Reacţia a apărut la scurt timp de la administrarea vaccinului FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Reacţia a apărut la scurt timp de la administrarea vaccinului FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

O femeie în vârstă de 46 ani, care s-a prezentat duminică pentru a fi vaccinată, a dezvoltat o reacţie alergică severă, fiind transportată la spital.

Femeia are 46 ani şi a mers să se vaccineze la un centru de vaccinare din Slatina, fiindu-i administrată prima doză de vaccin Astra Zeneca. La scurt timp de la administrare a apărut o reacţie severă, de tip şoc anafilactic, deşi femeia nu se ştia cu un astfel de istoric.

„La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacţie severă post vaccinare, de tip anafilactic.

Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare.

La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate“, a comunicat Grupul de Comunicare Strategică.

Femeia care a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 este în continuare internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar starea sa este bună, medicii hotărând că poate părăsi Terapia Intensivă, însă rămâne sub supraveghere de specialitate în cadrul secţiei Medicală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările