REPARTIZARE LICEU 2014 OLT  Prima repartizare a elevilor la liceu, afişată cu o zi mai devreme. Liceul “Mihai Viteazul” Caracal conduce în topul liceelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au afişat rezultatele primei repartizări computerizate la liceu  (FOTO: Mugurel Manea)
S-au afişat rezultatele primei repartizări computerizate la liceu  (FOTO: Mugurel Manea)

Astăzi - 14 iulie, a luat final suspansul părinţilor şi absolvenţilor clasei a VIII-a ce au trecut de Evaluarea Naţională 2014. Siteul Ministerului Educaţiei EDU.RO a publicat rezultatele primei repartizări computerizate la liceu pe judeţe. Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal s-a clasat pe primul loc în topul liceelor din judeţul Olt cu cele mai mari medii de admitere, urmat de Colegiul Naţional “Ion Minulescu” Slatina.

Până să se ajungă la ziua de azi, părinţii elevilor de clasa a VIII-a care au trecut de examenul de Evaluare Naţională 2014 a trebuit să completeze o Fişă de înscriere la liceu, iar, până săptămâna trecută, părinţii şi candidaţii au putut verifica fişele completate şi editate de calculator alături de diriginţi - la şcoală, aceasta pentru a corecta eventualele greşeli în baza de date computerizată, după care au listat fişele corectate din calculator necesare pentru admitere liceu 2014.

Ierarhia elevilor care au promovat la Capacitate 2014 a fost publicată în seara de 3 iulie de Ministerul Educaţiei pe site-ul său: admitere.edu.ro, iar azi – cu o zi mai devreme decât se anunţase oficial -, a venit şi rândul rezultatelor primei repartizări computerizate la liceu.

Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Caracal s-a clasat pe primul loc în topul liceelor din judeţul Olt cu cele mai mari medii de admitere, ultima notă de admitere aici fiind 9,44 la clasa de Matematică-Informatică. Acest liceu este urmat în topul liceelor din judeţ de Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina, unde ultima medie de admitere este 8,96 tot la Mate-Info.

Pe intervale de medii de admitere, situaţia se prezintă astfel: medii de 10 - 12, medii între 9 şi 10 - 347, medii între 8 şi 9 - 482, medii între 7 şi 8 – 531, medii între 6 şi 7 - 493,  medii între 5 şi 6 - 535.

În judeţul Olt s-au înscris la Evaluare Naţională 2014 un număr de 3.940 absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 227 au absentat la cele două probe, Limba Română şi Matematică. Când s-a tras linie la afişarea rezultatelor finale a rezultat că, în afară de 12 elevi din judeţ care au obţinut media de admitere la liceu 10 (zece), alţi 879 de elevi din clasa a VIII-a din judeţ au avut medii generale între 1-4,99, iar 2.834 elevi au terminat cu medii peste 5, dintre aceştia nu mai puţin de 2.825 de elevi obţinând medii între 5-9,99.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, peste 550 de elevi au depus contestaţii după afişarea primelor rezultate. Cei mai mulţi nemulţumiţi s-au înregistrat la Limba Română, unde 399 de elevi au contestat notele obţinute la examen, în vreme ce 153 s-au arătat nesatisfăcuţi de notele de la Matematică. După corectarea contestaţiilor depuse (552 reclamaţii, n.a.), a rezultat că procentul final de promovare a examenului de Evaluare Naţională 2014 a crescut cu câteva sutimi faţă de rezultatele iniţiale afişate vineri – 27 iunie: respectiv de la 64,47 %, cifra a sărit la 64,63 %.

Evaluarea Naţională a contat în proporţie de 75% la admitere. Media de admitere anul acesta este media aritmetică între media de la Evaluarea Naţională (75%) şi media celor patru ani de gimnaziu (25%).  Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă şi ei la repartizarea computerizată. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal (clasele IX - X). Pentru ca toţi elevii nerepartizaţi în prima etapă să poată fi distribuiţi în data de 24 iulie, aceştia trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 16 - 21 iulie.

Calendarul înscrierii la liceu – ce a rămas de făcut:
--- 16 iulie: Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti; afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate;
--- 17 iulie-25 iulie: Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost
repartizaţi.
 

Mai puteţi citi:

VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. S-au afişat primele note la avizierele şcolilor

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Baremul de notare la testul de Matematică de la Evaluarea Naţională

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Rezultatele testului la Matematică de la Evaluarea Naţională

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională. Elevii: "A fost bine că am mers la meditaţii"

VIDEO EXAMEN CAPACITATE 2014 Olt. Subiectele la Matematică la testul de Evaluare Naţională

BAC 2014 Absolvenţii de liceu vor primi adeverinţe valabile 12 luni în locul diplomelor de Bac. Pricopie: "Acestea pot fi folosite atât în ţară cât şi în străinătate"

REPARTIZARE LICEU 2014 În total, 82 de elevi au media de admitere 10 la liceu. Lista completă pe EDU.RO

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite