Slatina

articolul anterior articolul urmator

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 – Aproximativ 61 % dintre elevii de la Olt au obţinut medii peste 5

0
29 Jun 2013 18:51:28
Autor: Mugurel Manea
Cei mai mulţi candidaţi au picat la Matematică... (FOTO: Mugurel Manea)
Cei mai mulţi candidaţi au picat la Matematică... (FOTO: Mugurel Manea)

Astăzi, 29 iunie 2013, au fost afişate la avizierele şcolilor, la ora 16.00, primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2013 (Examenul de Capacitate 2013). Site-ul adevarul.ro vă prezintă cele mai noi informaţii despre examen, cifre, procente, contestaţii etc.

Potrivit situaţiilor statistice întocmite de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt în urma susţinerii examenului de Evaluare Naţională au obţinut medii peste 5 (cinci) doar 60,97 % dintre elevii absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Deşi dezamăgitor, procentul “promovabilităţii” este, totuşi, mai mare decât anul trecut, când, la acelaşi examen, cifra în cauză a fost de numai 54,30 %.

“Cele mai multe note peste 5 (cinci) au fost la proba de Limba şi literatură română - 75,02 %. Mult mai puţine note peste acest prag sunt însă la cealaltă probă - la Matematică, unde cifrele noastre indică un procent de 25,59 % de asemenea note, ceea ce înseamnă că au fost foarte mulţi elevi care nu au putut rezolva subiectele astfel încât să obţină această notă de 5”, a declarat professor Mirela Paraschiv, purtător de cuvânt al IŞJ Olt.

Până la ora 20.00 se pot depune contestaţii. Din reacţiile luate la primirea rezultatelor, s-ar părea că cele mai mari nemulţumiri le-au stârnit notele de la proba de Matematică, disciplină la care sunt aşteptate cele mai multe contestaţii.

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2013 (examenul de Capacitate 2013) se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie, urmând ca listele complete - cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional - în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro.

De asemenea, rezultatele vor putea fi urmărite pe adevarul.ro pentru fiecare judeţ în parte. Astăzi, 29 iunie 2013, de la ora 16.00, la sediile şcolilor din judeţul Olt au fost afişate doar primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională, iar, în seara aceasta, până la orele 20.00, se vor putea depune contestaţii. Reamintim că, la această sesiune, au susţinut examenul în judeţul Olt un număr de 4.350 absolvenţi, dintre care nu mai puţin de 214 au absentat.
 

Vă mai recomandăm:

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Slatina (VIDEO-FOTO)

Rezultate Evaluare Naţională 2013 Olt / Elevii olteni află notele de la Capacitate

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările