Slatina

articolul anterior articolul urmator

Românii care de Ziua Naţională au plantat copaci. „Ne-am propus să împădurim două hectare până dă îngheţul“

1
1 Dec 2019 17:07:01
Autor: Alina Mitran

Într-un oraş de provincie, mai mulţi cetăţeni au ales să sărbătorească Ziua Naţională făcând un gest care arată cu adevărat cât de mult îşi preţuiesc localitatea.

Un grup de 10-11 corăbieni au continuat, duminică, 1 decembrie 2019, de Ziua Naţională, campania de împădurire începută în 16-17 noiembrie anul acesta. Au pornit dis-de-dimineaţă şi au terminat ce şi-au propus, şi chiar mai mult decât atât, mult după orele prânzului.

„Ne-am propus să plantăm 1.000 de salcâmi, am reuşit 1.300. Vom continua cât ne lasă vremea. Noi ne-am propus să facem în această toamnă 2 hectare“, a declarat Mihaela Safta, iniţiatoarea proiectului, cea care a semnalat cu doi ani în urmă instituţiilor cu drept de control dezastrul de pe mai multe străzi din Corabia, când trunchiurile teilor au fost decupate cu drujba pentru a se face loc bordurilor.

Safta este membră a Uniunii Salvaţi România, însă spune că de data aceasta acţiunea n-a avut culoare politiciă. „Am fost 10-11 persoane în momentul de vârf, nu au stat toţi tot timpul. Sunt oameni din Corabia care au vrut să facă acest lucru“, a mai spus Safta.

Terenul pe care se doreşte împădurirea are în total 9 hectare şi este situat de o parte şi de alta a căii ferate, la intrarea în oraşul Corabia. Terenul aparţine Căilor Ferate Române.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jorj
1.12.2019, 19:20:30

Sunt curios care e rata de supravietuire a copacilor plantati la heirupurile societatii civile. Ii sustin, normal, dar e si asta o stiinta.

Modifică Setările