Slatina

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO  Noua secţie Urgenţe de la Spitalul Judeţean Slatina va fi terminată mai devreme

0
13 May 2014 16:49:12
Autor: Mugurel Manea
Lucrările la noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina au prins avânt (FOTO: Mugurel Manea)
Lucrările la noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina au prins avânt (FOTO: Mugurel Manea)

Viitorii pacienţi ce vor ajunge la Spitalul Judeţean Slatina vor beneficia mai devreme de avantajele noii secţii Urgenţe. Lucrările de extindere şi modernizare a secţiei, demarate în ianuarie a.c., vor fi terminate cu o jumătate de an mai repede: astfel, în loc ca inaugurarea să fie în vara lui 2015, acest lucru se va petrece în această toamnă. Investiţia e asigurată financiar de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina, din fonduri proprii.

Firma ce execută lucrarea şi-a luat angajamentul faţă de conducerea spitalului că va putea devansa termenul iniţial de finalizare a proiectului care, trebuie precizat, va schimba structura fizică a unităţii sanitare-etalon din judeţ şi, în general, întreaga imagine de ansamblu a acestuia, la peste 40 de ani de la înfiinţarea sa. În acest sens, vechea intrare principală în spital unde se afla secţia Primiri Urgenţe a dispărut prima după ce a fost demolată, aceasta pentru a face loc unei intrări moderne şi mai încăpătoare, ce vine “la pachet” cu o nouă secţie Primiri Urgenţe. Extinderea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi însoţită, ulterior, de modernizarea acesteia prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Demarate pe data de 22 ianuarie, lucrările de extindere şi modernizare a secţiei menţionate au intrat în ritmul dorit de către beneficiar, iar reprezentanţii firmei executante, SC Roxana Miranliv SRL - o firmă abonată la lucrările din interiorul spitalului, au promis conducerii unităţii sanitare că vor termina până în luna octombrie cel târziu, adică cu mai bine de o jumătate de an mai devreme.

“Odată finalizate lucrările la noua secţie Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, toate investigaţiile medicale se vor efectua în cadrul acestei locaţii, pacienţii urmând să nu mai fie plimbaţi pe la alte secţii din spital şi, deci, nu se va mai pierde vital pentru oameni. Cu alte cuvinte, noua secţie UPU a Spitalului Judeţean Slatina va fi la standarde europene cu adevărat atât prin aspect, dar şi prin dotările sale”, a declarat managerul unităţii sanitare etalon a judeţului Olt, dr. Andrei Iordache, care a precizat că va fi amenajată corespunzător şi o sală de aşteptare.

“Asemenea modernizări sunt binevenite în orice spital...”

Valoarea totală a contractului de extindere şi modernizare a secţiei Urgenţe se ridică la aproape şapte milioane lei (70 miliarde lei vechi). Investiţia este asigurată financiar de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria municipiului, din fonduri proprii. În prezent, la faţa locului se lucrează la zidul exterior al noii unităţi de Primiri Urgenţe şi la compartimentarea acesteia, totul fiind construit din calupi BCA şi tâmplărie PVC. De asemenea, se lucrează la acoperişul din oţel şi sticlă al unităţii menţionate.

Contractul prevede două etape: prima se axează pe extinderea propriu-zisă a secţiei Primiri Urgenţe aflată la intrarea în spital, pentru ca, în cadrul celei de-a doua etape, să urmeze dotarea cu echipamente medicale moderne.

Slătinenii par mulţumiţi de lucrările din curtea Spitalului Judeţean şi spun că, acestea odată încheiate, ar trebui schimbat şi gardul vechi de sârmă al unităţii sanitare, neschimbat şi el de la deschiderea spitalului, în anii ’70.

"Este bine că se mai fac nişte schimbări şi la spitalul acesta că, din afară, nu se vede nimic nou, totul e la fel ca atunci când l-au inuaugrat şi eu tot aici, în oraş, abia venisem de la ţară şi mă angajasem. Acum se vede şi pe ce se duc nişte bani pentru că, de obicei, la noi dispar banii ca prin minune deşi se spune apoi că s-a făcut şi s-a dres, dar nu se vede nimic efectiv. Asemenea modernizări sunt binevenite în orice spital şi sper să nu se oprească aici, poate se apucă şi de gardul spitalului că şi ăsta e neschimbat, ne facem de râsul curcilor”, a opinat Mariana Slăvescu, profesoară.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO-VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina  prinde contur

FOTO-VIDEO  Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă „look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se modernizează, dar nu scapă de scandaluri

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările