Slatina

articolul anterior articolul urmator

Sediul Partidului Mişcarea Populară Olt, inaugurat în prezenţa şefilor “de la centru”

0
20 Nov 2013 21:53:04
Autor: Mugurel Manea
Preşedintele PMP Olt, Marian Vasile, a avut invitaţi la eveniment nume importante  (FOTO: Mugurel Manea)
Preşedintele PMP Olt, Marian Vasile, a avut invitaţi la eveniment nume importante  (FOTO: Mugurel Manea)

Câţiva dintre cei mai importanţi membri ai Partidului Mişcarea Populară s-au aflat, miercuri – 20 noiembrie, la Slatina, pentru o dublă inaugurare: sediul organizaţiei judeţene şi cel al Fundaţiei cu acelaşi nume. Evenimentul şi-a consumat partea principală la prima locaţie amplasată chiar vizavi de sediile PSD şi PNL. Printre vedetele prezente s-au aflat Daniel Funeriu, Gelu Vişan, tenismena Roxana Dragomir, parlamentari PP-DD şi PDL.

Conducerea filialei de la Olt a Partidului Mişcarea Populară (PMP) a ţinut cu tot dinadinsul ca identificarea unui sediu pentru organizaţia judeţeană să nu treacă neobservată, astfel că a invitat mai multe nume importante de la cel mai înalt vârf al partidului, dar şi “aliaţi” din partide aflate pe aceeaşi lungime de undă: PDL şi PP-DD. Au răspuns apelului liderului PMP Olt, Marian Vasile (care este şi primar al comunei Studina, n.a.), printre alţii, nume ca: Daniel Funeriu – fost ministru al Învăţământului, actualmente consilier prezindenţial pe probleme de Educaţie, Roxana Dragomir – fosta mare jucătoare de tenis şi preşedinte al Asociaţiei Femeilor din PMP, Gelu Vişan – secretar regional pentru Oltenia al PMP, deputatul PDL Florin Popescu, Ana Mihuţ – preşedinte PMP Bucureşti, Jenel Copilău - fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt perindat pe la mai toate partidele, parlamentarii PP-DD Mitel Niculescu şi Teiu Păunescu sau Virgil Panduru – fost subprefect de Olt, Marian Căruntu – preşedinte PMP Slatina ş.a.

Liderul PMP Olt, Marian Vasile, numit "de la centru" la conducerea formaţiunii, a ţinut să-şi impresioneze invitaţii de la început, astfel că aceştia au fost întâmpinaţi de aproximativ 70 de simpatizanţi ai partidului echipaţi cu veste fluorescente şi steguleţe cu însemnele partidului, comasaţi chiar lângă sediul partidului, în stradă. O patrulă de jandarmi a monitorizat îndeaproape derularea lucrurilor pentru a nu scăpa de sub control, dar niciun incident nu a perturbat evenimentul. De menţionat că sediul PMP Olt se află amplasat pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, culmea - vizavi de sediile "duşmanilor" PSD şi PNL.

“S-a spus că judeţul Olt este un judeţ <<roşu>> şi că nu se poate schimba nimic în acest sens. Eu nu cred asta. Oamenii au început să se sature de ce a fost până acum şi de oamenii care au condus acest judeţ până acum. Aceşti oameni, care consideră că este judeţul lor şi pot face orice vor fără să păţească nimic, vor avea mari surprize atunci când vor înţelege că cetăţenii au conştientizat că sunt conduşi de nişte indivizi care-şi urmăresc doar interesul personal. Partidul Mişcarea Populară vrea să demonstreze că înseamnă mai mult decât nişte simple vorbe şi, de aceea, vrem să aducem în faţă oameni cu echilibru, cu caracter, care ştiu ce vorbesc şi ştiu ce vor”, a declarat Marian Vasile.

Directivă de la centru: 20% la europarlamentare

Daniel Funeriu, “emisarul” preşedintelui Traian Băsescu la evenimentul de miercuri de la Slatina, le-a trasat deja sarcini membrilor PMP pentru perioada următoare: derularea unei campanii anti-fumat, obţinerea a 20% din voturi la alegerile europarlamentare şi alegerea viitorului preşedinte din rândul PMP.

“Trebuie să realizăm că sunt de mii de români care-şi pun speranţa în noi. Nu avem voie să-i dezamăgim. Sunt în această ţară sute de mii de copii pentru care trebuie să facem ceva ca pe şcoală să le fie mai bine, sunt sute de mii de pensionari care-şi pun speranţa în noi, sunt sute de mii de antreprenori care au nevoie de ajutor şi nu de impozite în plus. Ultimul lucru care m-a revoltat a fost să aflu că, în judeţul Olt, aproape 4.000 de copii nu au mai primit banii de navetă din luna februarie, astfel că, vizavi de această problemă, am un sfat, o recomandare pentru domnul doctor Victor Viorel Ponta: <<Taie şpaga baronilor PSD şi dă-le banii pentru navetă acestor copii!>>”, a afirmat Funeriu.

                             

La rândul său, fosta tenismenă de performanţă Roxana Dragomir, intrată acum în politică alături de PMP, a ţinut să explice celor prezenţi de ce a făcut acest pas: “Eu cred că politica se poate împăca foarte bine cu sportul şi de aceea am făcut acest pas deoarece eu sunt convinsă că se poate face politică şi prin fair-play, aşa cum se procedează în sport. Eu sper sincer că, intrată în politică, voi putea avea ocazia, la un moment dat, să fac ceva bun pentru ţara mea, aşa cum am făcut cât timp am făcut sport şi am obţinut performanţă. Eu am chiar şi un slogan în acest sens: <<Să facem performanţă prin fair-play!>>”.

Scurt istoric al “experimentului” Mişcarea Populară

Reaminim că Partidul Mişcarea Populară este “ombilical” legată de Fundaţia Mişcarea Populară, lansată oficială pe 7 aprilie, într-o conferinţă de presă, de către Marian Preda, preşedinte al acesteia. Anterior însă, respectiv pe 25 martie, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat iniţierea procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei “Mişcarea Populară” împreună cu mai mulţi “colegi”. Pe 27 martie, preşedintele Traian Băsescu afirma, în cadrul unei emisiuni televizate, că ideea Fundaţiei “Mişcarea Populară” îi aparţine, dar a subliniat că nu se va implica în conducerea ei. Acest lucru nu l-a împiedicat însă ca, în luna iulie a.c., Traian Băsescu să se întâlnească, în incinta uneia dintre vilele avute la dispoziţie (Vila Lac 1, n.a.), cu membrii fondatori-coordonatori din toată ţara ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

 

Mai puteţi citi:

Fundaţia Mişcarea Populară "a prins cheag" la Olt

FOTO  Senatorii PSD ai ţării, excursie „în grup“ în judeţul Olt

“Prezidenţiabilii” Predoiu şi Falcă şi-au prezentat moţiunile la Slatina

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările