Slatina

articolul anterior articolul urmator

Senatorul Dan Şova, din nou la DNA. Oltul are trei parlamentari cercetaţi penal în acest mandat

0
19 Nov 2015 17:22:02
Autor: Alina Mitran
Şova a stat câteva zeci de minute la DNA. Foto: Arhiva Adevărul
Şova a stat câteva zeci de minute la DNA. Foto: Arhiva Adevărul

Dan Şova,  ales senator în judeţul Olt, în Colegiul 3 Senat (Drăgăneşti - Corabia), a fost dus cu mandat, în această după-amiază, la DNA, fiind cercetat într-un nou dosar. Oltul are în acest mandat trei parlamentari cu probleme la DNA: senatorul Darius Vâlcov (demisionar) şi deputaţii Dan Bărbulescu şi Dan Şova.


Senatorul Dan Şova, fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta, a ajuns din nou la DNA, fiind cercetat într-un alt dosar pentru o mită de 100.000 euro, pe care este acuzat că a încasat-o prin intermediari de la un denunţător căruia i-a promis că va interveni pe lângă directorul CET Govora, Mihai Bălan, pentru încheierea unui contract-abonament de servicii juridice cu o societate de avocatură, cu o valoare de 10.000 euro/lună, pentru un an. Contractul a fost semnat în decembrie 2011 şi s-a derulat până în decembrie 2012, Şova încasând prin intermediari, în această perioadă, în numerar, 60.000 euro, conform înţelegerii. la finalul contractului, directorul Bălan nu se mai afla la conducerea societăţii, însă revine în primăvara anului următor, când se încheie un nou contract, din care Şova mai încasează 40.000 euro.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului care în cazul precedent a scăpat de arest, salvat fiind de colegii parlamentari.

În arest se află în schimb, deja,directorul CET Govora de la acea dată, Mihai Bălan, care este acuzat că, prin cele două contracte de servicii juridice încheiate cu a produs o pagubă de 1,3 milioane patromoniului CET Govora. 

Parlamentarul oltenilor, pe care, e drept, alegătorii nu l-au văzut în colegiu în acest mandat, este deja trimis în judecată în dosarul „Turceni - Rovinari“, alături de fostul prim-ministru Victor Ponta.

În acest moment, trei din cei 12 parlamentari aleşi pe listele din Olt, toţi trei din partea USL, au probleme mari cu legea. Senatorul Darius Vâlcov, ales în Colegiul 1 Olt – Senat, care a demisionat din funcţie la momentul când colegii au fost obligaţi să se pronunţe pe tema încuviinţării mandatului de arestare, este trimis în judecată într-un dosar şi cercetat în alte două, pentru foarte multe acte de corupţie. Şi finul său, deputatul Daniel Bărbulescu, este cercetat în dosarul lui Vâlcov, Bărbulescu, denunţător, fiind cel care a „găzduit“ seiful unde naşul îşi ascundea comoara agonisită din mită. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările