Slatina

articolul anterior articolul urmator

Slatina: Astăzi începe recensământul. Oltenii din trei localităţi sunt număraţi de probă

0
7 May 2011 11:17:02
Autor: adevarul
Foto arhivă
Foto arhivă

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor a început astăzi şi se încheie pe 16 mai. Recensământul de probă se va desfăşura în trei localităţi din Olt.

Recenzorii vor merge, de astăzi, din casă în casă pentru a număra oltenii şi inventaria locuinţele. Recensământul de probă este organizat pentru a testa instrumentarul statistic, metodologia şi persoanele care vor culege date de pe teren. “În perioada 7- 16 mai, în Olt se va desfăşura un recensământ de probă al populaţiei, în trei localităţi: la Slatina, Grădinari şi Milcov”, declară Petre Lupu, directorul Cancelariei prefectului. În Slatina, recensământul se va desfăşura pe trei sectoare, la Grădinari va funcţiona un sector în localitate de centru şi unul în Petculeşti, localitate cu populaţie majoritară rromă, iar la Milcov vor fi inventariaţi cei din satul Milcov Vale.
În perioada 22-31 octombrie, în România va fi organizat cel de-al treilea recensământ general al populaţiei şi locuinţelor de după perioada comunistă. Datele acestui recensământ vor fi prezentate Comisiei Europene: număr de persoane şi locuinţe, caracteristici demografice, sociale şi economice ale persoanelor individuale, nucleelor familiale şi ale gospodăriilor, precum şi caracteristici cu privire la locuinţe şi clădiri în care se află locuinţe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările