Slatina

articolul anterior articolul urmator

Slatina: Nicoleta Sandu Ioana luptă pentru drepturile tinerilor

0
17 Nov 2010 09:35:44
Autor: adevarul
A pus bazele unui ONG în timpul facultăţii
A pus bazele unui ONG în timpul facultăţii

Şi-a dorit dintotdeauna să ajute tinerii, iar în timpul facultăţii a pus bazele singurului ONG din judeţul Olt care îi învaţă pe adolescenţi despre importanţa protejării mediului înconjurător şi despre cum să se implice în comunitatea din care fac parte.

A visat dintotdeauna să dea o rază de speranţă tinerilor şi să îi ajute în tot ceea ce fac. Încă din facultate, cu ajutorul unui grup de prieteni, a pus bazele unei organizaţii non guvermantele prin intermediul căreia ajută tinerii să-şi descopere încrederea în sine. Încă de la început a vrut ca tinerii să se implice activ în cadrul comunităţii din care fac parte. Îşi doreşte foarte mult ca aceştia să înţeleagă importanţa protejării mediului înconjurător şi de aceea majoritatea proiectelor în care sunt implicaţi tinerii se desfăşoară pe această temă. Pe lângă această ocupaţie, în viaţa de zi cu zi este profesoară la Colegiul Naţional Agricol  şi la Şcoala Vlaicu Vodă din Slatina unde le predă elevilor cu aceeaşi  pasiune ca la început, biologia. „Fundaţia pentru tineret Elmi am înfiinţat-o încă de pe băncile facultăţii. Eram tineri încrezători, cu gândul de a schimba ceva. La început a fost mai greu, finanţările şi grupurile ţintă fiind mai restrânse. Ulterior, după multă muncă, am început să ne desfăşurăm activitatea aşa cum ne doream, cu mulţi tineri şi cu proiecte din ce în ce mai ambiţioase”, a spus Nicoleta.

A înfiinţat o reţea româno-italiană pentru drepturile tinerilor

Este o persoană foarte comunicativă căreia îi place treaba bine făcută. Nu lasă niciodată un lucru început, neterminat şi vrea ca întotdeauna totul să iasă aşa cum şi-a propus. Împreună cu tinerii care fac parte din fundaţie a participat în cadrul unui proiect romăno-italian care s-a desfăşurat în regiunea Cuneo, în Italia şi care a avut ca scop, punerea bazelor unei reţele româno-italiene pentru drepturilor tinerilor. „Tinerii au fost foarte entuziasmaţi şi s-au implicat foarte mult în această activitate. În urma acestui proiect au descoperit că pot fi mai încrezători în ei înşişi, iar mulţi dintre ei, care la început, nu erau prea comunicativi, s-au autodepăşit  şi au descoperit că şi cuvântul lor poate fi ascultat. Astfel de proiecte am înfiinţat în patru lovalitîţio din ţară, în judeţul Olt la Slatina şi Iancu-Jianu, în judeţul Vâlcea în comuna Laloşu şi în Dolj  ”, ne-a mărturisit susţinătoarea tinerilor olteni.  Printre cele mai importante proiecte şi activităţi desfăşurate de Nicoleta împreună cu tinerii se numără sesiunile de educare privind dezvoltarea tinerilor, managementul voluntarilor şi campaniile de conştientizare a tinerilor privind protecţia mediului. În cadrul tuturor activităţilor desfăşurate este alături de tineri şi vrea ca aceştia să realizeze că prin propriile forţe pot schimba ceva.

Profil:
Născută: 17 septembrie 1970, Slatina
Studii: Facultatea de Biologie, Univerisitatea din Craiova
Idealuri: Vrea ca tinerii să capete mai multă încredere în ei

Întrebări:
Ce reprezintă această fundaţie pentru tine?
N.S.I. Încă de la început mi-am dorit să ajut tinerii. Această fundaţie reprezintă munca şi efortul meu continuu. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi mai ales îmi place să lucrez cu copiii. Chiar şi de la cei mai mici ai ce să înveţi şi de fiecare dată pentru a-i înţelege şi a mă face înţeleasă încerc să văd lucrurile prin ochii lor.
Care este ţelul pe care vrei să îl atingi?
N.S.I. Consider că mi-am atins ţelul. Am pornit de la tineri din mediul urban şi am ajuns la cei din mediul rural care nu au posibilităţile celorlalţi. Am reuşit să îi fac să devină mai comunicativi şi să se implice mai mult în cadrul comunităţilor di care fac parte. Sper ca pe viitor toţi tinerii să lupte mai mult pentru drepturile lor.

Ce-i place?
Oamenii sinceri şi corecţi. Îmi place să lucrez foarte mult alături de copii şi de cei care îşi doresc să facă ceva în viaţă. Îmi plac foarte mult călătoriile şi mai ales să vizitez locuri noi prin care nu am mai fost.
Ce nu-i place
Minciuna, ipocrizia, lipsa bunului simţ şi invidia. Nu-i înţeleg pe cei care nu vor să facă nimic în viaţă. Nu-mi plac leneşii. Niciodată aceşti oameni nu o să înţeleagă că nu există cuvintele «Nu pot», există «Nu vreau».

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările