Slatina

articolul anterior articolul urmator

Slatina: Petra Dumitrescu conduce o grădiniţă şi cântă în cor

0
25 Nov 2010 09:16:13
Autor: adevarul
A format o echipă de succes alături de colegii ei
A format o echipă de succes alături de colegii ei

Lucrează de 33 ani în învăţământ, iar de mai bine de două decenii ocupă funcţia de director al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr 7 din Slatina. Din perioada liceului cântă în cor.

A urmat modelul profesorilor de la Şcoala din Rusăneşti atunci când şi-a dorit să devină dascăl. Dragostea pentru copii, vocaţia şi dăruirea au ajutat-o să aibă succes în carieră. „Am vechime 33 ani în învăţământ, dintre care 21 în funcţie de conducere. Pe mine m-a ales colectivul şi-am început să plâng. Fiind o persoană foarte organizată am început să studiez psihologia oamenilor, managementul. Îmi plac foarte mult copiii şi când vin uneori de acasă cu diverse probleme când merg în sălile de clasă şi îi văd uit de toate grijile“, spune directoarea Petra Dumitrescu. A studiat mult pe parcursul vieţii şi se bucură la fel ca la început de meseria sa.

Echipă de succes

A format o echipă de succes alături de colegii ei, motiv pentru care părinţii îşi înscriu copiii la grădiniţa pe care o conduce. „Copilului trebuie să-i acorzi atenţie, să-l cunoşti, să-i acorzi fiecăruia tipul de educaţie care i se potriveşte. Noi, dascălii suntem oameni norocoşi. Eu am pus foarte mult suflet şi m-am dedicat acestui loc de muncă. M-am apropiat foarte mult de oameni, am reuşit să-i cunosc şi să clădesc alături de ei ceva“, explică Petra.
„Ca să faci lucruri mari nu trebuie neapărat să fi un geniu, nu trebuie să fi deasupra oamenilor ci alături de ei“ este un citat din Montesquieu, care a devenit motto pentru Petra Dumitrescu. A îmbinat exigenţa cu înţelegerea în relaţia cu subalternii şi le-a spus tot timpul acestora „Noi trebuie să fim modele pentru copii“.

Cântă din copilărie

„Am pus accent pe crearea unui model educaţional, cu ajutorul părinţilor, cadrelor didactice, a diferiţilor sponsori dar nu în ultimul rând al Primăriei Municipiului Slatina care s-a implicat foarte mult în asigurarea condiţiilor optime“, precizează directoarea. Dincolo de dragostea sa pentru copii, Petra iubeşte muzica. Şi-a descoperit calităţile vocale în copilărie şi a început să cânte într-un cor la vârsta de 14 ani. A cântat în Corul Camerata iar acum este membră a Corului Millennium. „Domnul profesor Alexandru Chirilă Stanciu m-a cooptat. Dânsul este un om deosebit, nu m-a forţat niciodată, eu am făcut totul din plăcere. Îl admir pe dirijorul Chirilă Stanciu pentru tenacitatea şi seriozitatea sa“, spune Petra. Merge de două ori pe săptămână la repetiţii şi deşi nu se bucură de prea mult timp liber nu intră în planurile sale să renunţe la muzică.
Profil
NĂSCUTĂ. 10 august 1957, comuna Rusăneşti, judeţul Olt
STUDII. Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Pro Humanitas Bucureşti
FAMILIE. Căsătorită, are doi copii

Ce-i place
•• „Iubesc florile. Am o casă plină de flori şi o grădină pe care o îngrijesc cu multă pasiune şi dăruire. Ador muzica, mă relaxează, mă înalţă spiritual. Apreciez oamenii sinceri, organizaţi şi cultivaţi“.

Ce nu-i place
•• „Urăsc să mint sau să fiu minţită. Nu îmi place superficialitatea şi aroganţa oamenilor. Eu sunt o persoană de cuvânt şi nu suport oamenii care nu îşi respectă cuvântul dat“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Apreciază oamenii muzica cultă?
P.D.: Am cântat peste tot prin ţară şi pot spune că sunt şi oameni care iubesc muzica noastră dar sunt şi persoane care nu apreciază acest gen de muzică. Noi o facem din plăcere, iar dacă sunt câteva persoane cărora le place muzica noastră, ne bucurăm să le avem alături de noi. Oamenii se confruntă acum şi cu lipsa timpului şi nu îşi mai permit să vină la spectacole.

•• Ce sfat le daţi tinerilor care vor să devină dascăli?
P.D.: Eu cred că se vor regla problemele care sunt astăzi în învăţământ şi în viitor am senzaţia că o să fie mai bine. Îi sfătuiesc pe cei care au vocaţie şi vor să devină dascăli să facă acest pas. Dacă au chemare către acest domeniu şi iubesc copiii nu trebuie să se dea înapoi, chiar dacă lucrurile nu stau tocmai bine acum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările