Slatina

articolul anterior articolul urmator

Slatina: Petre Tonu - Dă jos kilogramele de pe slătineni

0
6 Dec 2009 14:32:09
Autor: adevarul
Virgil Tonu
Virgil Tonu

Practică sportul de mic şi îi place să ducă o viaţă activă. Antrenorul de fitness vine dintr-o familie de sportivi şi este convins că numai prin mişcare poţi duce o viaţă sănătoasă.

Mişcarea şi sportul ocupă primul loc în viaţa lui Petre Tonu. La vârsta de nouă ani a devenit judoka, participând alături de echipa sa la foarte multe concursuri naţionale, la care a obţinut premii. Acum este antrenor de fitness şi îi învaţă pe slătineni să-şi modeleze trupul şi să ducă o viaţă sănătoasă, prin sport.

Are grijă de fiecare client care vine la sală

„De când mă ştiu am fost atras de sport şi de mişcare. Când eram mic toată ziua alergam şi jucam fotbal. Prin clasa a treia m-am apucat de judo şi am practicat această disciplină până la 18 ani. Contează foarte mult să practici un sport pentru că îţi dezvoltă atât trupul, cât şi mintea şi te învaţă să fii mai ordonat şi mai cerebral. Am ales să devin antrenor de fitness pentru că am vrut să continui cu sportul. Toţi cei care vor să ducă o viaţă sănătoasă ar trebui să facă mişcare sau să vină la sala de fitness“, a spus Petre, tânărul antrenor de fitness.

Este o persoană foarte deschisă, activă şi consideră că cel mai important lucru în orice meserie este comunicarea. Se simte foarte bine atunci când este înconjurat de oameni şi de fiecare dată sare în ajutorul acestora. „Îmi place foarte mult această meserie pentru că eşri înconjurat în permanenţă de oameni. Ca antrenor de fitness, este foarte important să comunici cu cei din jurul tău“, a spus Petre, care are grijă ca toţi clienţii să execute exerciţiile corect.

„Încerc să le explic celor care vin la sală ce au de făcut şi adaptez de fiecare dată exerciţiile fizice în funcţie de fiecare client şi de dispoziţia acestuia pentru efort şi mişcare. Exerciţiile pentru începători sunt mai uşoare şi se bazează pe serii scurte de lucrat cu greutăţile. Numai după ce clientul capătă experienţă şi rezistenţă la efort se trece la exerciţii fizice mai complexe“, a explicat Petre.

Un neam de sportivi

Dragostea pentru sport şi mişcare a moştenit-o de la bunicii săi care au fost sportivi. În familia lui Petre toată lumea a practicat o disciplină sportivă. „La mine în familie toată lumea a făcut sport. Bunicul meu a fost luptător la greco-romane, verişorii mei au făcut judo şi fotbal, iar eu am ales să practic judo pe care îl consider un sport foarte frumos în care este nevoie de o pregătire fizică foarte bună, dar şi de  un psihic pe măsură. Singurii care nu au practicat sportul sunt părinţii mei“, ne-a mărturisit Petre.

ce-i place
„Oamenii care sunt sinceri. Îmi plac persoanele comunicative şi deschise. O altă calitate pe care este de apreciat la un om este ambiţia şi dorinţa de a reuşi în viaţă.“

ce nu-i place
„Nu suport să fiu minţit. Mincinoşii sunt oameni foarte slabi care nu au tăria de caracter să spună adevărul. De asemenea nu suport leneşii şi oamenii fără ambiţie.“

întrebări şi răspunsuri
Care este sportul tău preferat?
P.T.: Judo, pentru că este un sport al minţii. În timpul unei lupte trebuie să îţi foloseşti foarte mult gândirea alături de pocedeele învăţate la antrenamente. Este un sport care te solicită atât fizic, cât şi mental.
Ce rezultate ai avut la judo?
P.T.: Cel mai bun rezultat obţinut a fost locul şapte la campionatul naţional pe echipe. La individual am participat în fiecare an la naţionale şi de fiecare dată am ieşit în primii zece.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările