Slatina

articolul anterior articolul urmator

Slatina: Prietenii caporalului Marin Costea: „Spunea că lui nu i se poate întâmpla nimic”

0
25 Nov 2010 10:03:52
Autor: adevarul
Ioana Muşa, "cea de-a doua mamă" a lui Marin Costea
Ioana Muşa, "cea de-a doua mamă" a lui Marin Costea

Tristeţe fără margini în localitatea Nicolae Titulescu din judeţul Olt, acolo unde a copilărit caporalul Marin Costea, mort în explozia de la Poligonul Cincu. Rudele şi prieteni îl plâng şi nu vor să accepte că l-au pierdut.

Augustina Costea, mama militarului, a primit cu greu vestea că băiatul ei se află printre cei trei caporali morţi în explozia de la Cincu. Ieri, femeia a plecat în grabă la Braşov pentru a-şi recunoaşte fiul.

Dumitra Costea, mătuşa militarului, îşi plânge nepotul mort

Acasă, în comuna Nicolae Titulescu, rudele caporalului sunt împietrite de durere. “L-am crescut ca pe copilul meu, mă rugam pentru el zi şi noapte. Nu a păţit el nimic în misiunile din Irak, Afganistan, unde a fost plecat cu lunile, şi a murit acum, în ţară. Era atât de mândru de copiii lui. În luna februarie ar fi împlinit 38 de ani…”, a spus printre lacrimi Ioana Muşa, mătuşa miliatrului.

Caporalul Marin Costea

Şi primarul din localitate, Gheorghe Tiutiu, a fost şocat la aflarea veştii. “Era un copil model. A plecat de mic de acasă ca să îşi găsească un serviciu bun şi să aibă grijă de el şi de familia. A făcut parte dintr-o familie modestă, dar cuminte şi muncitoare. Mai avea un frate şi o soră. Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. Primăria va acorda un sprijin financiar familiei militarului”, a spus Gheorghe Tiutiu. Costea făcea parte de ani buni din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova.
Marţi, el a murit în timpul unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, când un proiectil a explodat în ţeava unui aruncător de 120 mm. Alţi doi colegi de-ai săi şi-au pierdut viaţa, iar trei au fost răniţi.

Constantin Petcu a copilărit de mic cu Marin Costea

“Îmi povestea despre misiunile la care participa”

La unitatea militară din Craiova unde lucrau cei trei soldaţi morţi în explozie a fost organizată, ieri, o slujbă religioasă în memoria victimelor.
Prietenii lui militarului din judeţul Olt s-au rugat şi ei pentru sufletul lui. “Nu îmi vine să cred că nu mai este printre noi. De fiecare dată când mă întâlneam cu el îmi povestea despre misiunile la care participa. Spunea că a trecut prin multe şi că lui nu i se poate întâmpla nimic. Se considera un om norocos. Mi-a povestit de un incident în care transportorul lui a fost atacat în Afganistan, iar el a scăpat”, a spus Constantin Petcu, amicul din copilărie al militarului.

Gheorghe Tiutiu, edilul comunei Nicolae Titulescu spune că va ajuta cu bani familia caporalului mort la Cincu

Marin Costea a participat la mai multe misiuni externe, în Angola, Afganistan şi Irak. În luna ianuarie, el ar fi trebuit să plece din nou în misiune. Familia militarului se pregăteşte acum pentru înmormântare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările